Pitsiä muurin pohjalta: näin paistat aidot iisalmelaiset muurikkaletut ammattikokin ohjeella - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Perinneruoka

Pitsiä muurin pohjalta: näin paistat aidot iisalmelaiset muurikkaletut ammattikokin ohjeella

Rapeareunaiset muurinpohjaletut onnistuvat ohuesta, kunnolla turvotetusta taikinasta. Huippukokki Jouni Toivasen mielestä perinneletut eivät kaipaa seurakseen edes sokeria.

Tilaajille

Nauti muurinpohjaletut sellaisenaan voin ja kylmän mansikkamehun tai maidon kanssa.

Julkaistu: 11.7. 11:03

Monen suomalaisen kesänviettoon kuuluvat olennaisena osana kuumat, rapeiksi paistetut ja pitsimäiset muurinpohjaletut. Varsinkin jos juuret sattuvat olemaan Savossa, josta myös muurikkaletut ovat kotoisin.

Nimensä letut ovat saaneet rautaisesta muuri- eli pyykkipadasta. Alkuperäiset iisalmelaiset muurinpohjaletut paistettiin nimittäin rautaisen pyykkipadan pohjalla.

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?