Naattien syöminen on trendikästä, mutta siihen liittyy myös terveysriskejä - Ruoka | HS.fi

Naattien syöminen on trendikästä, mutta siihen liittyy myös terveysriskejä

Naattien kohtuukäyttö on turvallista, mutta riskiryhmille Ruokaviraston erikoistutkija ei naattien syöntiä suosittele. Ongelmia voivat aiheuttaa muun muassa naattien sisältämät nitraatit.

Jos naatteja käyttää ruoanvalmistuksessa, on hyvä kerrata niihin liittyvät riskit. Esimerkiksi porkkanoiden pienissä harvennusnaateissa nitraattia on vähemmän kuin isoissa lehdissä.­

20.7.2020 2:00 | Päivitetty 20.7.2020 7:00

Kasvisruokien valmistuksessa syntyy usein runsaasti biojätettä, kun esimerkiksi juuresten naatit jäävät kokonaan hyödyntämättä. Kekseliäs kokki loihtii niistäkin monenlaisia herkkuja, jolloin koko kasvi tulee käytetyksi juuresta latvaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat