Kesän paras mustikkapiirakka sopii vaativaankin makuun – Rapean murupinnan alla piilee yllätys - Ruoka | HS.fi

Kesän paras mustikkapiirakka sopii vaativaankin makuun – Rapean murupinnan alla piilee yllätys

Tämän piirakan juju on kerroksissa: rapean murupinnan ja mustikoiden alla on vielä juustokakkutäytekin.

Alla murotaikinaa, päällä muruseosta. Välissä sitruunan makuista juustokakkuseosta ja runsas peitto mustikoita. Niistä on mehevät mustikkaruudut tehty.

5.8.2020 18:10

Sesongin paras mustikkapiiras on kuin kesämorsiamen mekko: jotakin vanhaa tuttua, jotakin uutta, jotakin lainattua ja jotakin sinistä.

Mustikkasadon kypsyessä ensimmäiset siniset pallerot ovat ihan pakko syödä sellaisenaan, sitten leipoa seuraava satsi mamman marjapiirakkaan. Tiedättehän iki-ihanan klassikon, jossa on murumainen pohja, kermaviilitäyte ja kunnon keko marjoja.

Kun ensimmäisen marjapiiraan himo on tyydytetty, niin mieli halajaa jotakin uutta. Kuten esimerkiksi mustikka-juustokakkuruutuja.

Monen kerroksen mustikkaherkku lainaa murotaikinapohjan perinteisestä piiraasta. Sen päälle taiteillaan juustokakun makuinen, sitruunalla höystetty kerros, joka lastataan mustikoilla meheväksi. Pinnalle ripotellaan vielä crumblesta tuttua rapeaa taikinahippua.

Lopputulos? Rapea, makea, tuhti ja juustokakkukerroksen ansiosta myös sitruunaisen raikas. Piiras, jolle haluaa sanoa ”tahdon”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat