Kaalikaunotar tuo vaihtelua arkiruokiin – Kukkakaalipasta saa vielä odottamattoman makulisän tavallisesta perusaineksesta - Ruoka | HS.fi

Kaalikaunotar tuo vaihtelua arkiruokiin – Kukkakaalipasta saa vielä odottamattoman makulisän tavallisesta perusaineksesta

Kukkakaali on omiaan ihan sellaisenaan, kokonaisena keitettynä tai pieninä paloina uunissa paistettuna. Kun kaipaat vaihtelua, kokeile kaalia eri maailmankolkista tuttuihin ruokiin.

Kukkakaalipastan joukkoon lisätään myös raastettua kananmunaa.

6.8.2020 2:00

Kokkaa nyt kotimaista kukkakaalia. Sen aromikas maku sopii moneen ruokaan.

Valkoinen kaalikaunotar on omiaan ihan sellaisenaan, kokonaisena keitettynä tai pieninä paloina uunissa paistettuna. Kun suurin kaalinhimo on tyydytetty, kokeile sitä eri maailmankolkista tuttuihin ruokiin.

Sitruunainen kukkakaalipasta on raikkaan makuinen. Se saa pannulla paistetun kukkakaalin lisäksi yllättävän makulisän kananmunasta.

Pinjansiemenet ja pecorino viimeistelevät kesäisen pastan.

Kiinalaisten ravintoloiden klassikkoannos, kanaa kung pao, tehdään vaihteeksi kukkakaalista. Hoisinkastike antaa kukkakaaliin sopivaa särmää.

Jos haluat ruokaan lisää proteiinia, paista mukaan tofua tai tempehiä.

Kung pao on perinteisesti kanaruoka, mutta tällä kertaa sen pääraaka-aineena on kukkakaali.

Espanjalaisen paellan kukkakaalisen version juju on riisin vaihtaminen raastettuun, kevyesti paistettuun kaalimuruun.

Hieman tulinen chorizo säestää lempeän kaalin makua. Jättikatkaravut puolestaan kohottavat ruoan arjen yläpuolelle.

Kukkakaalimuru korvaa riisin tässä paellasta ideansa saaneessa ruoassa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat