Satokauden grillauksessa liha väistyy sivurooliin: hampurilaisessa pihvin paikan vie nyt mahtava kasvislisuke - Ruoka | HS.fi

Satokauden grillauksessa liha väistyy sivurooliin: hampurilaisessa pihvin paikan vie nyt mahtava kasvislisuke

Kokeile tahinikastikkeella maustettua kesäkurpitsaa, muhevia portobellosieniburgereita tai raakamakkaralla täytettyjä kaalikääryleitä.

Portobellosienistä saa mahtavan täytteen burgeriin.

20.8.2020 2:00 | Päivitetty 20.8.2020 13:13

Loppukesästä grillin valloittavat kasvikset, ja liha jää vain sivurooliin. Kannattaa kokeilla vaikka hampurilaisia. Isojen portobellosienten lihaisa maku ja napakka rakenne tekevät sienestä mahtavan lihapihvin korvikkeen burgerisämpylöiden väliin.

Tryffeliöljyllä maustettu majoneesi ja balsamiviinikastikkeessa marinoituneet punasipulit mehevöittävät burgerin huippuhyväksi. Vahdi sienten kypsymistä grillissä tarkasti: portobello kypsyy salakavalasti liian pehmeäksi.

Helppojen kääryleiden sisällä on raakamakkaraa.

Satokauden napakasta kaalista kypsyy grillissä nopeasti maailman helpoimmat kaalikääryleet, joiden täytteeksi rullataan maukasta raakamakkaraa.

Kääryleet kannattaa kypsentää parilalevyn päällä, jolloin niitä on helppo käännellä. Silloin myös voista, makeasta soijasta ja siirapista sekoitettu maustekastike pysyy kääryleiden pinnalla paremmin.

Grillatut kesäkurpitsat viimeistellään tahinikastikkeella ja siemenillä.

Keskikokoisesta kesäkurpitsasta halkaistut puolikkaat ovat parhaimmillaan, kun ne kypsentää kuumassa grillissä ruskeaksi, mutta niin, että kurpitsa jää napakan pureskeltavaksi.

Kesäkurpitsaa kannattaa käsitellä ennen grillaamista. Sirottele päälle suolaa, joka paitsi maustaa myös irrottaa kesäkurpitsasta hieman nestettä. Tahinista, seesaminsiemenöljystä ja sitruunasta soseutettu kastike tekee herkusta täydellisen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat