Täydelliset sämpylät, kylmän pannun kala ja hitiksi noussut kanaruoka – Tässä ovat HS:n lukijoiden suosikkireseptit vuonna 2020 - Ruoka | HS.fi

Täydelliset sämpylät, kylmän pannun kala ja hitiksi noussut kanaruoka – Tässä ovat HS:n lukijoiden suosikkireseptit vuonna 2020

HS:n lukijat innostuivat tänä vuonna resepteistä, joissa käytetään arkisia aineksia, kuten kananmunaa ja perunaa. Listalla näkyy selvästi myös leipomistrendi.

Suosituimpien reseptien joukossa olivat muun muassa Momofukun marinoidut kananmunat, korvapuustit ja Lyonin kana.­

29.12.2020 2:00 | Päivitetty 29.12.2020 8:12

Mitä HS.fi:ssä tänä vuonna julkaistuja reseptejä lukijat ovat rakastaneet eniten? HS kokosi kymmenen reseptin listan kokatuimmista ruuista.

Suosituin tämän vuoden reseptijutuista on helpot kaurasämpylät, eikä se ole ihme, sillä leipominen on ollut tänä vuonna iso trendi. Vaikka moni innostui keväällä juurileivonnasta, taikinajuuri ei sentään listalle yltänyt.

Sämpylöiden lisäksi listalta löytyy kaksi makeaa ikisuosikkia: korvapuustit ja kääretorttu.

Helppojen sämpylöiden juju on löysä taikina, jota ei tarvitse vaivata tai pyöritellä.­

Suosituimmissa resepteissä korostuvat tavalliset perusainekset, kuten peruna, broilerin koipireisi ja kananmuna. Listalla on muun muassa marinoidut kananmunat Momofukun tapaan, eli keitetyt kananmunat, jotka marinoidaan herkullisiksi yksinkertaisessa soijamarinadissa.

Suosittu on ollut myös newyorkilaisen Via Carota -ravintolan vinegretti, jota on kehuttu jopa maailman parhaaksi salaatinkastikkeeksi. Kahden sinapin vinegretin salainen aineosa on arkinen: lusikallinen lämmintä vettä.

Via Carota -ravintolassa vinegretti tarjotaan vihersalaatin kanssa.­

Myös ammattikokin vinkit kalan ja pihvin paistamiseen kiinnostivat lukijoita.

Mukana on useita talveen sopivia lohturuokia, kuten uuniperunoista tehty muusi, kermainen kikhernepata eli ”The Stew” ja ranskalainen klassikkoruoka Lyonin kana.

Sekä The Stew’n että Lyonin kanan kohdalla voi puhua hittiruoasta. Somehitiksi nousseen kikhernepadan resepti ilmestyi alun perin The New York Timesissa. Lyonin kana eli ranskalainen etikkakana nousi suureen suosioon Suomessa, kun ohje julkaistiin Glorian ruoka & viinissä. Suosiosta kertoo se, että Lyonin kana oli toiseksi googlatuin ruoka Suomessa vuonna 2019.

Uudet suosikkireseptit HS.fi:ssä vuonna 2020

1. Helpot kotisämpylät

2. Via Carotan vinegretti

3. Marinoidut kananmunat Momofukun tapaan

4. Ammattikokin vinkit kalan paistamiseen eli kylmän pannun kala

5. Täydellinen pihvi ja pippurikastike

6. Paras perunamuusi

7. The Stew

8. Korvapuustit

9. Lyonin kana

10. Pehmeä unelmatorttu

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat