Valkoviini voi sopia lihapullille paremmin kuin punaviini – Viiniasiantuntija löysi osuvan parin mausteisille lihapyöryköille

HS:n viiniasiantuntija Jouko Mykkänen tarjoaa tavallisten lihapullien kanssa kevyttä punaviiniä, mutta mausteisille lihapullille hän valitsee hedelmäisen valkoviinin.

Japanilaisten lihapullien mausteina on kipakkaa inkivääriä, suolaista soijaa ja makeaa mirinä.

29.12.2020 15:30

Matka perinteisistä suomalaisista lihapullista japanilaisiin tsukune-lihapulliin on lyhyt. Riittää, että mausteeksi lisätään soijakastiketta ja mirin-riisiviiniä. Soijakastike tuo lihapullien makuun suolaisuutta ja umamia, mirin voimakkaan makuista, omintakeista makeutta. Molemmat tasapainottavat inkiväärin tuomaa kipakkaa mausteisuutta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat