Ravintoloiden perusteella on selvää, mikä oli vuoden 2020 hittiruoka – HS:n kriitikot listasivat parhaat ravintolaelämykset - Ruoka | HS.fi

Ravintoloiden perusteella on selvää, mikä oli vuoden 2020 hittiruoka – HS:n kriitikot listasivat parhaat ravintolaelämykset

Mitkä ruuat ja ravintolat tekivät vaikutuksen koronavuonna? Nytin ravintolakriitikot kertovat.

Senaatintorin terassille oli ihmisiä jonoksi asti.­

30.12.2020 2:00 | Päivitetty 30.12.2020 6:37

Koronapandemia leimasi ravintolavuotta, mutta siitä huolimatta Helsinkiin avattiin lukuisia uusia ravintoloita eikä alan etujärjestön maalailemaa konkurssiaaltoa nähty.

Uudet ravintolat oli laitettu alulle jo ennen kuin koronasta tiedettiin. Avauksista vaikuttavimpia, neljän tähden ravintoloita, olivat NYT:in ravintola-arvioitsijoiden mukaan Kämp gallerian kellarikerrokseen avautunut The Glass, fine dining -tyylinen W30 Unioninkadulla sekä Hans Välimäen ja Arto Rastaan ranskalaisravintola Bardot, joka avautui syksyllä Kluuvikadulle. Myös Vallilan konepaja-alueella Folks Hotel Konepajan yhteydessä sijaitseva, lokakuussa avattu Albina osoittautui erittäin hyväksi uudeksi ravintolaksi.

Luitko jo nämä?