Vegaaniravintola palkittiin Michelin-tähdellä Ranskassa ensimmäistä kertaa - Ruoka | HS.fi

Vegaaniravintola palkittiin Michelin-tähdellä Ranskassa ensimmäistä kertaa

Ravintola Ona on ensimmäinen ranskalainen vegaaniravintola, joka on saanut Michelin-tähden. Ravintola sai tunnustusta myös kestävistä käytännöistään.

Claire Vallée valmisteli annosta Ona-ravintolassaan Arèsissa torstaina.­

20.1. 11:55

Ranskalainen vegaaniravintola Ona on saanut Michelin-tähden, kertoo The Guardian.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun vegaaniruokaan erikoistunut ravintola palkitaan Michelin-tähdellä Ranskassa.

Claire Valléen ohjastamassa Onassa ei siis käytetä ollenkaan eläinperäisiä ainesosia, ja nimi Ona tuleekin sanoista origine non animale. Ravintola sijaitsee Arèsissa Bordeaux’n lähellä.

Michelin-oppaan edustajan mukaan maailmalla muutama muukin vegaaniravintola on saanut Michelin-tähden: frankfurtilainen Seven Swans ja newyorkilainen Kajitsu.

Vallée sai tavallisen Michelin-tähden lisäksi vihreän tähden. Vihreät tähdet, joilla palkitaan ympäristön kannalta vastuullisesti toimivia ravintoloita, esiteltiin yleisölle viime vuonna.

Vegaanisen ruoan suosio on kasvanut paljon viime vuosina. Ranskalla on kuitenkin ollut maine vaikeana maana vegaaneille.

Ravintolan alkutaipaleella oli hankaluuksia: Vallée ei esimerkiksi saanut lainaa pankeista. Veganismin ja kasviperäisen ruoan tulevaisuudennäkymiä pidettiin liian epävarmoina, Vallée kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Lopulta ravintola avattiin joukkorahoituksen ja eettisten hankkeiden rahoittamiseen erikoistuneen pankin myöntämän lainan avulla vuonna 2016.

Ona on tarjonnut kuukausittain vaihtuvaa seitsemän ruokalajin menua. Ravintolan listalla on ollut monenlaisia makuyhdistelmiä: esimerkiksi merilevää, sitruunaruohoa ja galangaljuurta, sekä selleriä, tonkapapua ja olutta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat