Ammattikokki paljastaa keinot, joilla tavallisesta munakkaasta tulee ravintolatasoinen herkku - Ruoka | HS.fi

Ammattikokki paljastaa keinot, joilla tavallisesta munakkaasta tulee ravintolatasoinen herkku

Jos haluat munakkaastasi mehevän, paista se keskilämmöllä juuri ja juuri kypsäksi.

Munakas saa makua parmesaanijuustosta.­

21.1. 2:00 | Päivitetty 21.1. 9:36

Moni meistä osaa paistaa munakkaan.

Mutta muutamalla niksillä arkipäivän pikalounaasta tai välipalasta saa tavallista paremman, ravintolatasoisen herkun.

Ammattikokki Jouni Toivasen mielestä nämä kolme asiaa on syytä muistaa:

  1. Kaada munakasmassa keskilämmöllä lämmitettyyn pannuun. Paista vain noin 1–2 minuuttia niin, että munakas on juuri ja juuri kypsä.

  2. Munakkaan tulee olla ohut. Kolme munaa ja keskikokoinen pannu on hyvä muistisääntö. Kolmen munan munakas riittää hyvin lounaaksi yhdelle henkilölle.

  3. Käytä pinnoitettua paistinpannua, josta munakkaan saa ehjänä irti.

Munakas siis syntyy hyvin nopeasti, alle kymmenessä minuutissa.

Toivasen mukaan paras lopputulos tulee, kun munakkaan paistaa keskilämmöllä. Miedolla lämmöllä kypsennetty munakas pysyy kuohkeana ja mehevänä, liian kovalla lämmöllä munakkaasta tulee helposti kuiva.

Kun munakasmassa on kaadettu paistinpannuun, munakkaan annetaan paistua noin 5–10 sekuntia, kunnes sen pohja on hieman hyytynyt. Sitten munakasmassaa aletaan liikutella kohti pannun keskustaa haarukkavatkaimella, ravistellen pannua samalla hieman toisella kädellä. Toivanen sanoo, että kun massaa siirtelee haarukkavatkaimella, munakkaasta tulee kuohkea ja se kypsyy tasaisemmin.

Lopeta paistaminen, kun munakas on juuri ja juuri kypsä. Ripottele lopuksi munakkaan päälle parmesaania ja halutessasi ruohosipulia. Munakkaan täytteeksi sopivat hyvin myös katkaravut tai paistetut sienet.

Resepti on ilmestynyt aiemmin Glorian ruoka & viinissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat