Makaronilaatikon valmistuksessa on pari olennaista niksiä – Kokki kertoo, miten saat kotiruokasuosikista tavallistakin herkullisemman - Ruoka | HS.fi

Makaronilaatikon valmistuksessa on pari olennaista niksiä – Kokki kertoo, miten saat kotiruokasuosikista tavallistakin herkullisemman

Saat mehevän makaronilaatikon, kun kypsennät ruokaa pitkään miedossa lämmössä. Jauheliha kannattaa ruskistaa huolellisesti, jotta lopputuloksesta tulee maukas.

Makaronilaatikon pinta gratinoidaan lopuksi kovalla lämmöllä.­

11.2. 2:00 | Päivitetty 11.2. 17:49

Makaronilaatikko kuuluu rakastetuimpiin kotiruokiin. Eikä ihme: makaronilaatikon raaka-aineet eivät maksa paljon, se on helppo tehdä ja se maistuu lapsillekin.

Maukkaan makaronilaatikon salaisuus on kokki Jouni Toivasen mukaan jauhelihan huolellisessa ruskistamisessa.

Hän neuvoo paistamaan jauhelihan öljyssä, kovalla lämmöllä. Paistinpannua ei myöskään kannata lastata liian täyteen, vaan jauheliha kannattaa paistaa mieluummin erissä. Tällä tavalla jauheliha todella paistuu kunnolla ja ruskistuu, eikä vain kiehu omassa nesteessään.

Tämän makaronilaatikon rakenne on kermaisen kostea ja mehukas.

Jotta rakenteesta ei tule liian pehmeä, kypsät makaronit kannattaa jäähdyttää kylmässä vedessä ja valuttaa sitten uudelleen. Näin makaronit pysyvät irtonaisina.

Olennaista on myös uunin lämpötila. Toivasen ohjeessa makaronilaatikko kypsennetään matalassa lämmössä, mikä takaa sen, että munamaito hyytyy silkkisen pehmeäksi.

Kun makaronilaatikko on kypsynyt 150-asteisessa uunisssa noin tunnin, tarkista, että munamaito on hyytynyt. Jos nestettä näkyy vielä kovin paljon, jatka paistamista.

Tee lopuksi laatikkoon maukas juustopinta. Ota laatikko hetkeksi uunista, laita uuni ylälämmölle ja kuumenna uuni 250 asteeseen. Hunnuta makaronilaatikko raastetulla cheddarjuustolla ja laita laatikko sitten vielä takaisin uuniin ylätasolle. Laatikon pinta rapeutuu ja muuttuu kauniin ruskeaksi noin kahdeksassa minuutissa.

Resepti on ilmestynyt aiemmin Glorian ruoka & viinissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat