HS:n raati maistoi 21 valmispestoa – Yhden hinta-laatusuhde oli ylivoimainen

Ruokatoimituksen makutesti osoitti, että valmispestoissa on suuret erot. Valtaosa tuotteista on mauiltaan varsin pliisuja, mutta hyviäkin valikoimasta löytyy.

Perinteiseen italialaiseen pestoon tarvitaan vain muutamaa raaka-ainetta.

18.2.2021 2:00 | Päivitetty 18.2.2021 6:21

Basilikaa, oliiviöljyä, valkosipulia, pinjansiemeniä ja parmesaanijuustoa. Siinä ovat italialaisen peston perusainekset. Perinteisesti kotioloissa pesto valmistetaan hieromalla aineksia morttelissa yhteen, ja se nautitaan heti simppelisti pastaan sekoitettuna tai leivän kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat