Osa ruoista on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä – Nämä kolme ruokaa ovat erityisen herkullisia, kun ne tekeytyvät yön yli - Ruoka | HS.fi

Osa ruoista on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä – Nämä kolme ruokaa ovat erityisen herkullisia, kun ne tekeytyvät yön yli

Jotkut ruoat tai leivonnaiset puhkeavat täyteen loistoonsa vasta, kun ne saavat tekeytyä tai tiivistyä yön yli.

Pitkään haudutettu karitsaragu maistuu pannulla rapeiksi paistettujen gnocchien kera.­

4.3. 2:00 | Päivitetty 8.3. 9:05

Oi sitä onnentunnetta, kun edellisenä päivänä valmistettu ruoka maistuu entistä paremmalta uudelleen lämmitettynä.

Mausteiset padat ovat kiireettömän kokin parhaita kavereita, sillä niiden maku tiivistyy lämmittämisen myötä.

Marokkolainen vegepata maistuu taatusti sekasyöjillekin, sillä se pullistelee paljon hyvää makua. Älä säikähdä pitkää raaka-ainelistaa, sillä suurin osa aineista löytyy luultavasti jo kotoa kaapista – ja puuttuvien kanssa voi aina soveltaa. Pataan voi lisäillä jääkaapista vaikka nahistumaisillaan olevia kasviksia tai sieniä.

Tarjoa pata kuskusin, riisin tai kvinoan kanssa. Se on myös hyvää sellaisenaan, pitan tai paahdetun maalaisleivän kanssa tarjottuna.

Kikhernepataan voi lisätä monenlaisia kasviksia.­

Iki-ihanan spagetti bolognesen maistuva versio syntyy karitsanniskasta. Hitaasti kesytettävä liha ei ole se vikkelin valmistettava, mutta lopputulos palkitsee kaiken odottelun.

Pitkään haudutettu kastike maistuu klassiseen tyyliin pastan kanssa, mutta sitä kannattaa myös kokeilla pannulla rapeiksi paistettujen gnocchien seuralaiseksi.

Jos keittiön tasolla on mustaksi pilkuttuneita banaaneja, on aika leipoa niistä täydellinen banaanikakku. Lisää taikinaan mausteita ja suklaahippuja.

Leivo tänään, mutta nauti vasta huomenna, sillä kakun maku puhkeaa täyteen loistoonsa vasta levättyään yön yli. Malttamattomimmat herkuttelijat voivat tarjoilla vastapaistetun kakun vaikkapa kinuskikastikkeen tai jäätelön kanssa.

Banaanikakkua voi olla vaikea säästää seuraavaan päivään, sillä uunista kantautuva tuoksu on upea.­

Nämä ruoat vain paranevat, kun ne saavat levätä ja tekeytyä valmistamisen jälkeen.

  • Keitot, erityisesti sosekeitot

  • Liha- ja kasvispadat

  • Lasagnet

  • Tomaattipohjaiset kastikkeet, kuten bolognese

  • Curryt ja muut mausteiset kastikkeet ja padat

  • Linssejä, kikherneitä tai papuja sisältävät ruoat, kuten chili con carne

  • Kuivakakut, kuten joulukakut ja muut hedelmiä ja pähkinöitä sisältävät kakut

  • Juustokakut

Jutussa ollutta karitsanniskaragun reseptiä on korjattu 8.3. 2021. Alkuperäisessä ohjeessa tomaattimäärä oli virheellisessä muodossa ”2 rkl (yhteensä 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja”. Oikea on ”2 prk (yhteensä 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat