Osa ihmisistä karttaa margariinia turhaan – Asiantuntijat kertovat, millaista rasvaa kannattaa panna leivän päälle - Ruoka | HS.fi

Osa ihmisistä karttaa margariinia turhaan – Asiantuntijat kertovat, millaista rasvaa kannattaa panna leivän päälle

Voin ja voi-kasviöljyseosten käyttö on lisääntynyt, vaikka margariini on terveyden kannalta parempi vaihtoehto.

Kevytmargariini ei ole aina paras valinta leivälle.­

8.3. 2:00 | Päivitetty 8.3. 6:56

Margariiniin on liitetty paljon ennakkoluuloja.

Ja liitetään edelleen, vaikka ravitsemussuosituksissa kehotetaan käytettäväksi nimenomaan margariinia.

Suositukset menevät näin: leivän päälle kasviöljypohjaista rasvalevitettä, ruoanvalmistusrasvaksi kasviöljyä, ”pullomargariinia” tai kasviöljypohjaista rasvalevitettä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat