Piirakka tehdään nyt ihan uudella tavalla – tässä ovat kevään parhaat piirakkareseptit - Ruoka | HS.fi

Piirakka tehdään nyt ihan uudella tavalla – tässä ovat kevään parhaat piirakkareseptit

Kevään parhaissa piirakoissa on runsaasti aineksia.

Suklaa, paahdetut maapähkinät ja suolakaramelli maistuvat tässä suklaapatukalta inspiraation saaneessa piirakassa.­

11.3. 2:00 | Päivitetty 11.3. 11:52

Piirakka tehdään nyt eri tavalla kuin ennen: pelkkä pohja paistetaan ensin ja täytteet kerrostetaan jäähtyneen pohjan päälle.

Miksi näin? No tietenkin siksi, että tällöin piirakasta saadaan mahdollisimman herkullinen, runsas ja komea. Mutta myös siksi, että leipominen helpottuu, kun pohjan ja täytteet voi valmistella osittain etukäteen.

Pohjan paistamisen jälkeen nämä piirakat valmistuvat ilman uunia. Kaikkiin voi käyttää kaupan pakastealtaasta löytyviä makeita piirakkataikinoita. Pohjataikinan voi toki valmistaa myös itse.

Parhaiten pohjan paistamiseen soveltuu irtopohjainen piirakkavuoka, mutta pohja paistuu mainiosti myös lasisessa vuoassa. Vuokaa ei tarvitse voidella. Piirakkapohjan voi myös paistaa etukäteen, kunhan sen paiston ja jäähdyttämisen jälkeen pakkaa ilmatiiviisti.

Vuoan halkaisijaa ja korkeutta varioimalla saat muokattua piirakoiden ulkonäköä. Laakeampaan vuokaan rakentuu matalampi piirakka, kun taas korkeampireunainen, mutta halkaisijaltaan pienempi vuoka mahdollistaa korkeammat täytekerrokset.

Rouskuvaa maapähkinää, suolakaramellia ja suklaata sisältävä piirakka tuo mieleen Snickers-patukan. Suolakaramellin keittäminen vaatii hivenen keskittymistä, mutta muutoin piirakka valmistuu helposti.

Raikas sitruuna-marenkipiirakka saa uuden sävyn, kun siihen lisätään jäätelöä. Päälle keoksi paahdettu marenki taittaa ihanasti sitruunan kirpeyttä. Valitse jäätelöksi klassinen vanilja, kirpeä sitruuna tai kokeile mansikka-sitruuna- tai lakritsi-sitruunayhdistelmää.

Tutussa sitruuna-marenkipiirakassa on nyt yllättäjä: raikas jäätelökerros.­

Pääsiäiseen erityisesti sopiva, Kinder-suklaasta inspiraationsa saanut piirakka taltuttaa makeanhimon varmasti. Suklaiselle pohjalle kerrostetaan tummaa suklaata, maitosuklaata sekä valkosuklaata, ja sisälle kätketään suklaatäytemunia.

Kolmen suklaan piirakka sopii vaikka pääsiäisaterian jälkiruoaksi.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat