Bataattikeitto syntyy 15 minuutissa – Nämä pikareseptit tekevät arjesta hetkessä helpompaa - Ruoka | HS.fi

Bataattikeitto syntyy 15 minuutissa – Nämä pikareseptit tekevät arjesta hetkessä helpompaa

Mutkattoman maukkaaseen arkiruokaan tarvitaan vain muutamaa luottoraaka-ainetta. Avuksi käyvät kaupan puolivalmiit ainekset, kuten tomaattipastakastike, joka nopeuttaa lasagnen valmistusta.

Jos bataattikeittoon käyttää kaupan valmista bataattisosetta, ruoka on vartissa valmista.­

8.4. 2:00 | Päivitetty 8.4. 10:58

Paras arkiruoka valmistuu nopeasti ja helposti muutamasta raaka-aineesta. Tällaisia viiden aineksen ihmeitä ovat muun muassa monet keitot ja laatikkoruoat, joihin löytyy hyviä puolivalmiita apuaineksia kauppojen hyllyiltä.

Punaisella currytahnalla reippaan tuliseksi maustettu bataatti-kookoskeitto ehtii pöytään vartissa, kun sen tekee valmiista, vihannesosastolla pötköinä myytävästä bataattisoseesta. Jos keität bataattisoseen itse, hanki bataattia 800 grammaa. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä, jos se on liian paksua.

Hienonna puolet korianterista keiton joukkoon, niin saat soppaan raikkaan säväyksen.

Voit halutessasi korvata punaisen currytahnan tandooritahnalla, jolloin maku taittuu lempeän intialaisen ruoan suuntaan.

Tuoremakkaroista ja valmiista pastakastikkeesta kiehautettu kastike on maukas, helppo ja nopea vaihtoehto lasagneen. Ja perinteistä juustokastiketta vikkelämpi versio sekoitetaan ricottajuustosta ja buffalomozzarellapallosta.

Juustonokareet sulavat tuoremakkarakastikkeen joukkoon ihanan meheviksi sattumiksi. Sujauta vuokaan lasagnelevyjen palat niin, että ne eivät ole ihan päällekkäin, jotta pasta kypsyy tasaisesti.

Tuoremakkaralasagneen tarvitaan vain muutamaa ainesta.­

Broileripannusalaatti on hävikkiruokien aatelia, sillä siihen saa tuupattua kuivahtaneen patongin, parmesaanijuuston rippeet ja pestopurkin jämät. Kaupan valmis sitruunalla maustettu pesto mehevöittää salaatin mahtavan maukkaaksi, mutta sitruunapeston voi korvata tavallisella basilikapestolla ja puolikkaasta sitruunasta puristetulla mehulla.

Jos kaapista löytyy kirsikkatomaatteja ja punasipulia, voit heittää ne lehtikaalien kanssa pannulle paistumaan.

Salaatin voi syödä suoraan pannulta lämpimänä, mutta se maistuu hyvältä myös jäähtyneenä. Tosin silloin rapeat patonginpalat hieman sitkistyvät.

Pannulla paistettuun broilerisalaattiin voi lisätä aineksia, joita nahistuminen jo uhkaa.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat