Nämä äitienpäiväherkut voit valmistella jo edellisiltana – kolme reseptiä täydelliseen juhlapäivään - Ruoka | HS.fi

Nämä äitienpäiväherkut voit valmistella jo edellisiltana – kolme reseptiä täydelliseen juhlapäivään

Kun kakun, salaattipiirakan ja sämpylät esivalmistelee hyvissä ajoin, ne ehtii nostaa pöytään ennen sankarin heräämistä.

Helppo kakku kerrostetaan lasimaljaan tai kulhoon.

6.5. 2:00 | Päivitetty 7.5. 14:05

Mehevien kaura-porkkanasämpylöiden tekeminen on helppoa. Taikina valmistetaan edellisenä päivänä sekoittamalla kaikki ainekset yhteen, jonka jälkeen taikina saa kohota rauhassa yön yli jääkaapin viileydessä.

Äitienpäivän aamuna ei tarvitse paistaa välttämättä kaikkia sämpylöitä, vaan osan taikinasta voi säilyttää vaikka iltapalalle. Taikina säilyy jääkaapissa kaksikin yötä, mutta pidempään sitä ei kannata säilytellä, sillä pitkään käydessään taikinaan alkaa muodostua hapan maku.

Sämpylätaikina pysyy hyvänä jääkaapissa kaksikin yötä.

Myös raikas lohi-salaattipiirakka kannattaa esivalmistella, jotta sen saa aamulla pöytään sutjakasti. Lohitäyte sekoitetaan valmiiksi jääkaappiin maustumaan jo edellispäivänä. Myös valmiista piirakkataikinasta tehtävän pohjan voi paistaa edellispäivänä ja säilyttää ilmatiiviisti huoneenlämmössä. Täyte lusikoidaan pohjan päälle juuri ennen tarjoilua, ja pinta kruunataan pinaatilla, retiisillä, parsalla ja herkullisilla versoilla.

Salaattipiirakka on herkku, jonka pystyy hyvin valmistelemaan etukäteen.

Keväinen tiramisusta inspiraationsa saanut jälkiruoka valmistuu sekin hyvissä ajoin. Keksit kostutetaan appelsiinimehulla (jos kahvipöydässä on vain aikuisia, mukaan voi lorauttaa myös limoncelloa) ja väliin levitetään mascarponemoussea, vadelmia ja passiohedelmää. Pinta puuteroidaan vaaleanpunaiseksi pakastekuivatuista vadelmista jauhetulla tomulla.

Jos kotoa ei löydy korkeaa lasimaljaa tai kulhoa, kakun voi hyvin tehdä matalampana vaikka lasagnevuokaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat