Odotukset kaikkien aikojen urheilukesästä näkyvät Helsingin ravintolakartalla – Ydinkeskustaan avataan pientilaviinejä tarjoileva sporttibaari - Ruoka | HS.fi

Odotukset kaikkien aikojen urheilukesästä näkyvät Helsingin ravintolakartalla – Ydinkeskustaan avataan pientilaviinejä tarjoileva sporttibaari

Kampin kauppakeskuksen ylimpään kerrokseen avautuu sporttibaari, jossa panostetaan oluen sijaan viiniin.

Anders Westerholm ja Oscar Borges avaavat sporttibaari Club Deportivon.

12.5. 9:30 | Päivitetty 12.5. 13:44

Kampin kauppakeskuksen ylimmässä kerroksessa toimineen Bar Cón -ravintolan paikalle avautuu sporttibaari. Vuonna 2016 toimintansa aloittanut Bar Cón tarjosi espanjalaisia tapaksia ja juomia, mutta korona-aika sulki sen ovet.

Uuden ravintolan nimeksi tulee Club Deportivo, suomeksi urheilukerho. Sen on tarkoitus avautua perjantaina 21.5., jolloin alkavat miesten jääkiekon MM-kisat.

Club Deportivo kuuluu We are group -ravintolayhtiöön, joka omisti myös Bar Cónin. Yrityksen muita ruokapaikkoja ovat muun muassa Sushibar & Wine - ja Story-ravintolat, jotka tunnetaan trendikästä ruokaa tarjoavina ketjuravintoloina.

Ajankohta on urheilubaarille otollinen Helsingissä, sillä urheilukesästä odotetaan ennennäkemätöntä. Suomi pelaa kesäkuussa ensimmäistä kertaa miesten jalkapallon EM-kisoissa, ja myöhemmin kesällä järjestetään olympialaiset Tokiossa. Matkustaminen näihin kisoihin on koronapandemian vuoksi vaikeaa.

Kaupungissa on myös sporttibaarien tyhjiö, kun muutama keskustan iso sporttibaari, kuten Sports Academy ja kaksi O’Learysia, on sulkenut ovensa. Sanomatalossa sijaitseva Elmo Sport Bistro vaihtui vegeravintolaksi.

Korona-aika on kurittanut sporttibaareja kahdesta suunnasta: sulkutilat ja ravintolarajoitukset ovat vaikeuttaneet erityisesti anniskelutoimintaa, ja viime vuonna peruttiin suuret suomalaisia kiinnostavat urheilutapahtumat jääkiekon SM-liigan pudotuspeleistä olympialaisiin.

Tulevan kesän urheiluhuuma on saanut ravintolatoimijoita reivaamaan toimintaansa uuteen suuntaan. Muun muassa aiemmin avoimena ruokafestivaalina toiminut Burger Lovers -ruokatapahtuma muuttuu Rautatientorilla terassiravintolaksi, jonka suurilta näytöiltä seurataan jalkapallon EM-kisoja.

Ravintolapäällikkö Oscar Borges kuvailee Club Deportivoa uudenalaiseksi sporttibaariksi, koska se ei ole hämyisä. Pimeys on ollut aiemmin välttämätön osa urheilubaareja, koska ylimääräinen valo häiritsee tv-ruutujen näkyvyyttä. Club Deportivoon tulee muun muassa 4,5 metriä leveä erikoisnäyttö.

”Nykyaikaiset näytöt kestävät kirkasta päivänvaloa”, Borges kertoo.

Ravintola poikkeaa perinteisistä sporttibaareista siinä, että sen seinille ei tule vanhoja urheilupaitoja ja sen ruokalistalla on hampurilaisten ja kanansiipien sijaan hapanjuuripizzaa, tryffelilasagnea ja Wallenbergin pihviä.

”Juomissa keskitymme pientilaviineihin”, viinibaaria pitkään johtanut ja sommelierina työskennellyt Borges sanoo.

Espanjasta Suomeen 12-vuotiaana muuttanut ja sukunsa perintönä Real Madridin jalkapallojoukkuetta intohimoisesti kannattava Borges kertoo urheiluhulluudestaan huolimatta vieroksuneensa sporttibaareja, koska hän ei ole nauttinut niiden tuotevalikoimasta ja ilmapiiristä.

”Sporttibaarit on suunnattu tietynlaisille miesasiakkaille, eivätkä ne ole muuttuneet 20 vuoteen.”

Oikaisu 12.5.2021 klo 13.43: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Borgesilla ei ole sommelierin koulutusta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat