Joku oivalsi, miten vanhentunut croissant muuttuu herkuksi – Nyt leivonnainen on Helsingissä niin suosittu, että se myydään välillä loppuun

Suuren menekin vuoksi mantelicroissantien idea on mennyt uusiksi.

Tartine-kahvilassa leivotaan viikonloppuisin mantelicroissanteja.

28.5.2021 18:00 | Päivitetty 1.6.2021 13:52

Nelisen vuotta sitten ne tulivat: mantelicroissantit suomalaisiin kahviloihin.

Ranskalaisissa leipomoissa kehitetty herkku ratkaisi kysymyksen, mitä tehdä edellispäivän kuivahtaneille croissanteille. Vastaus kuuluu niin, että kuivuneet voisarvet täytetään mantelimassalla, voidellaan sokerisella liemellä ja paistetaan toistamiseen. Päälle voidaan laittaa vielä mantelilastuja ja tomusokeria. Tuloksena on mantelicroissant.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat