Raikkaan hapokas kotimainen siideri on erinomainen juoma - Ruoka | HS.fi

Raikkaan hapokas kotimainen siideri on erinomainen juoma

Suomalaisista omenoista valmistettu kuiva siideri on ryhdikäs ruokajuoma ja maistuu erinomaiselta ihan sellaisenaan.

10.6. 2:00 | Päivitetty 10.6. 15:11

Brinkhall's Saariston Omena Craft Cider

Suomi, Röölä

Tuottaja: Brinkhall Sparkling

Hinta: 4,96 e (0,33 l)

Saatavuus Alkoissa: Hyvä

4/5 tähteä

Mikä?

Turun saariston Kakskerran saaren Brinkhallin tila tunnetaan erityisesti Eeva-omenajääviinistään ja omenakuohuviineistään. Yritys tuottaa myös tavallisia siidereitä. Valmistamo sijaitsee Rymättylän Röölässä. Viikon juoma on Brinkhall's Saariston Omena Craft Cider, suomalaisista omenoista tehty kuiva siideri.

Millainen?

Vaaleankeltaisessa siiderissä on runsaanoloinen tuoksu, jossa on luonnollisesti paljon omenaisuutta mutta lisäksi myös reilusti aromaattisuutta, jopa kukkaisuutta. Lisäksi tuoksussa on piirre, jota Alko ja tuottaja kutsuvat tallimaisuudeksi. Sen voisi myös kuvata kostean oljen ja maan tuoksun sekoitukseksi. Maku on todella kuiva ja raikkaan hapokas. Alussa maistuvat kypsät omenat, sitten tulee hieman kukkaisuutta ja loppua kohden hienosti makua nostavaa karvautta, pähkinää ja maamaisuutta. Siideriksi maku on ilahduttavan hitaasti kehittyvä ja pitkä.

Mihin?

Tämä runsaan makuinen kuiva siideri on aivan erinomainen juoma sellaisenaan. Maun rakenne ja mukava karvaus luovat siitä myös ryhdikkään ruokajuoman esimerkiksi grillatuille italialaistyyppisille makkaroille tai ruokaisille salaateille.

Oikaisu 10.6.2021 klo 15.05: Toisin kuin jutussa kerrottiin, Brinkhallin tila ei sijaitse Röölässä vaan Kakskerran saaressa. Valmistamo sijaitsee kuitenkin Rymättylän Röölässä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat