Alkukesän odotettu sesonkiherkku on kaupan tuotetarjonnassa altavastaaja – asiantuntijat paljastavat, miksi valitsemme jogurttihyllystä mieluummin mangoa kuin raparperia

Pihoilla ja kasvimailla runsassatoisena kasvava raparperi on alkukesän sesonkiherkku, jota hyödynnetään kuitenkin yllättävän vähän elintarviketeollisuuden tuotteissa.

Raparperi on suosittu aines kotileivonnassa, mutta sitä hyödynnetään kaupallisesti vain vähän.

16.6.2021 11:00

Jo ensipuraisu maistuu vahvasti kesältä. Siltä tuntuu, kun maistaa sesongin ensimmäisen palan rapaperipiirakkaa. Raparperi on samaan tapaan ruokavuoden odotettu sesonkiherkku kuin esimerkiksi keväiset parsat tai kesän ensimmäiset varhaisperunat ja kotimaiset mansikat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat