Perinteistä lohikeittoa tarjoillaan ravintoloissa ympäri Suomen, mutta valmistuksessa ontuu yksi vaihe – HS testasi kolmen ravintolan keiton ja löysi erinomaisen

Lohikeitto on ravintolaklassikko, mutta sen pääraaka-aine valmistetaan ylikypsäksi.

Kalakeiton valmistus alkaa Fisken på disken -ravintolassa savuisen liemen keittämisellä.

4.10.2021 19:00

Jos pitäisi nimetä lounastarjonnan kestohitit, lohikeitto keikkuisi listan kärkisijoilla. Turistienkin suosima annos on kuitenkin usein pettymys, kun kalapalat eivät olekaan meheviä.

Anthony Bourdain suositteli Kitchen confidential -kirjassaan tilaamaan kalaruokia vain kalaan erikoistuneissa ravintoloissa, koska muualla kalan kierto on liian hidasta. Jos kalaa tästä huolimatta haluaa, sitä kannattaisi syödä vain tiistaisin ja torstaisin, jolloin kalan tuoreus ja kokin vireystaso kohtaavat. Mutta Bourdain työskenteli Yhdysvalloissa. Miten on Suomen ja Helsingin laita?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat