Saaristolaisleipä on joulun suosikki, mutta harva tietää, että se kannattaa leipoa pellille – Viisi ihanaa leivonnaisreseptiä jouluun - Ruoka | HS.fi

Saaristolaisleipä on joulun suosikki, mutta harva tietää, että se kannattaa leipoa pellille – Viisi ihanaa leivonnaisreseptiä jouluun

Kun joululeipurin reseptit tekevät kuperkeikan, kahvikakusta tulee teekakku, saaristolaisleipä levittyy pellille ja luumutortuissa maistuu raikas sitruuna.

Pellillä paistettu saaristolaisleipä on helppo tarjota valmiiksi päällystettyinä pikkupaloina.

3.12.2021 3:00

Paljon tuttua ja ripaus uutta. Tämän joulun leivontaohjeet ammentavat voimansa klassikoista, mutta uunituoreissa leivonnaisissa on kuitenkin jotain hauskaa ja raikasta.

Joulun kahvi- eli kuivakakku ryyditetään piparkakkumausteilla. Vaalea sävy ja miedon mausteinen maku saavat leivonnaisen poikkeamaan tutuista joulukakuista. Viimeisen silauksen antaa tee-sokerikuorrutus: kakkupalaa haukatessa makuyhdistelmä tuo mieleen mausteisen chai latte -teejuoman.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat