Tämä pasta sopii täydellisesti uuteenvuoteen – ”Naurettavan helppoa ja taivaallisen hyvää” - Ruoka | HS.fi

Tämä pasta sopii täydellisesti uuteenvuoteen – ”Naurettavan helppoa ja taivaallisen hyvää”

Superhyvissä uudenvuoden pastoissa on joulusta tuttuja makuja. Tee sinihomejuustosta gnocchien kastike, pyöräytä graavilohi yhden astian pastaan ja tee ruusukaaleista huippukokin ohjeella tortellinien kaveri.

Ruusukaalipastan ohje on lainattu ruotsalaiselta huippukokilta.

30.12.2021 2:00 | Päivitetty 30.12.2021 6:25

Jäikö joulusta paahdettuja punajuuria ja pähkinöitä? Yhdistä ne gnocchien ja sinihomejuuston kanssa mutkattomaksi, talviseksi lohturuoaksi. Sekoita vielä joukkoon salaattipinaattia ja raikasta ruoka appelsiinin kuoriraasteella.

Tässä reseptissä gnocchit paistetaan rapeaksi pannulla, mutta pallerot voi halutessaan keittää perinteiseen tyyliin. Stilton-punajuurignocchit ovat oivaa uudenvuodenaaton ruokaa.

Sinihomejuusto ja punajuuret yhdistyvät pastassa maukkaasti.

Helpoin lohipasta valmistuu hujauksessa. Keitä pasta, valuta se ja laita takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon smetanaa ja sitruunaa. Viimeistele graavi- tai savulohella, sipulilla ja mädillä.

Koko komeus valmistuu yhdessä ja samassa kattilassa, joten erillistä astiaa soosin tekoon ei tarvita. Naurettavan helppoa, taivaallisen hyvää!

Lohipastan valmistuksessa ei synny juurikaan tiskiä.

Lainaa huippukokilta resepti ja tee pekoni-ruusukaalitortellinit. Ruotsalaisen Mathias Dahlgrenin ohje on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin maukas.

Osan pekonista voi halutessaan korvata pieneksi kuutioidulla joulukinkulla. Joulun juustotarjottimesta ylijääneet juustot voi halutessaan lisätä tähän ruokaan.

Ruusukaali ja pekoni muodostavat herkullisen parivaljakon.

Vielä vinkki perinnesalaattia vieroksuville: Pelästyttääkö sana italiansalaatti? Anna majoneesissa ryvettyneelle salaatille uusi mahdollisuus.

Italiansalaatti 2.0 syntyy, kun yhdistät keitetyn, kylmän pastan (tai tortellinien) joukkoon maltillisesti majoneesia, antipasto- ja muita kasviksia ja joulukinkkua pieninä paloina. Raikasta vastapuristetulla sitruunamehulla ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa sellaisenaan tai osana muuta ateriaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat