Tässä on ainekset hittiruokaan: Trenditahna maustaa talven herkullisimman uunipastan - Ruoka | HS.fi

Tässä on ainekset hittiruokaan: Trenditahna maustaa talven herkullisimman uunipastan

Sopivan tulinen nduja-gnocchipasta, kukkakaalia sisältävä mac&cheese ja hienostunut bouillabaisse-tuorepasta ovat helpon ja vaivattoman uunipastan uusia makuja.

Salamitahna maustaa uunipastan herkulliseksi.

13.1. 2:00 | Päivitetty 13.1. 10:38

Ndujalla maustetussa gnocchipastassa on hitin ainekset: tämä herkullinen ruoka on älyttömän helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan vuoassa ja uuni hoitaa loput.

Maun ruoalle antaa supertrendikäs Etelä-Italian Calabriasta kotoisin oleva salamitahna nduja. Tahna valmistetaan tulisista chileistä ja rasvaisesta possusta. Monet pizzeriat lisäävät tahnaa nokareina pizzan päälle.

Lohturuoankin mainetta kannattelevan, uunipastojen klassikon mac&cheesen makua rikastetaan kukkakaalimuruilla ja tuoreella pinaatilla. Ruoan salaisuus on mahtavan makuisessa, kermaisessa juustokastikkeessa.

Tässä helpotetussa ohjeessa kastike valmistetaan valuvasta cheddarsulatejuustodipistä, jonka maku on lempeä, mutta silti sopivasti cheddarmainen. Jos haluat tuhdimpaa makua ja rakennetta, sekoita vuokaan vielä raastettua palacheddaria tai jämäjuustopaloja.

Mac&cheese-klassikkopastaa höystetään nyt kukkakaalilla ja pinaatilla.

Ranskalaisen klassikkokalakeiton bouillabaissen maut hurmaavat tyylikkäässä uunipastassa. Sahramista, fenkolista, valkosipulista ja tomaateista tehty maukas liemi imeytyy kerälle kiepautettuun tuorenauhapastaan maustaen sen mielettömän herkulliseksi. Tässä ruoassa ei kannata pihtailla laadukkaasta oliiviöljystä, sillä se pyöristää makua juuri sopivan hienostuneesti.

Bouillabaisse-pastassa on sen verran lientä, että pastalautasen rinnalle kannattaa kattaa lusikka, jotta liemen saa kaavittua viimeiseen tippaan. Jos haluat, ruoan voi viimeistellä tuoreen lehtipersiljasilpun lisäksi raastetulla manchegolla tai pecorinolla.

Bouillabaisse-keiton hienostunut maku toistuu uunipastassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat