Helpolla niksillä saat pyttipannun aineksista ihanan rapeita

Pyttipannu muuntuu tilanteen mukaan. Toisinaan pannussa paistuvat edellisen aterian tähteet, toisinaan tarkasti valitut raaka-aineet.

Rydbergin pihvi, joka sisältää esimerkiksi naudan sisäfileetä, on pyttipannujen aatelinen.

10.2. 2:00 | Päivitetty 10.2. 8:13

Suomen kielen sana ”pyttipannu” on johdettu ruotsinkielisestä termistä ”pytt i panna” eli pieniä paloja pannussa. Se kuvaa tätä globaalisti tunnettua ruokalajia osuvasti, sillä pannussa paistetaan pieniksi pilkottuja, usein kypsiä tai nopeasti kypsyviä, edelliseltä aterialta tähteiksi jääneitä raaka-aineita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat