Bolognese, kiusaus ja nakkikastike – Näin teet tutuista ruoista kasvisversioita mausta tinkimättä - Ruoka | HS.fi

Bolognese, kiusaus ja nakkikastike – Näin teet tutuista ruoista kasvisversioita mausta tinkimättä

Vegaaninen soijarouhebolognese, valkosipulinen savutofukiusaus sekä nakkikastike ja perunamuusi hurmaavat jokaisen.

Kasvisbolognesessa kannattaa kiinnittää huomiota soijarouheen käsittelyyn.

6.1. 2:00

Arkiruokien klassikot eli bolognese, kinkkukiusaus ja nakkikastike valmistuvat yhtä helposti kasvisversioina eikä mausta tarvitse tinkiä.

Jos haluat lisätä kasvisruokien osuutta arkiruokailussa, helpointa on aloittaa tekemällä tutuista ruoista kasvisversioita. Nämä arkiruoat ovat kokonaan vegaanisia, mutta maistuvat kaikille.

Herkullisimman kasvisbolognesen salaisuus on oikeaoppisessa soijarouheen käsittelyssä. Soijarouhetta ei tarvitse liottaa kasvisliemessä ennen käyttöä, vaan se kannattaa lisätä pannulle kuivana ja paahtaa kunnolla runsaassa öljyssä ennen nesteen lisäämistä.

Näin rouheeseen jää mukava suutuntuma ja se imee pannulta kaikki herkulliset maut itseensä. Erityisen herkullinen soijarouhebolognese saa uutta makua fenkolinsiemenistä.

Halutessasi voit oikaista ja käyttää savutofukiusaukseen valmista peruna-sipulisekoitusta pakastealtaasta.

Kinkkukiusauksen kasvisversio syntyy kylmäsavutofusta. Tässä kiusauksessa on valkosipuli-kermaperunoiden tyyliin runsaasti valkosipulia ja lisäksi mausteena tuoretta lehtipersiljaa. Paras kiusaus syntyy tuoreista perunoista, mutta halutessasi voit oikaista ja käyttää valmista pakastealtaan peruna-sipulisekoitusta.

Nakkikastikkeen kasvisversiossa kannattaa kiinnittää erityishuomiota nakkien valintaan. Uusia tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti ja itselle mieluisimman tuotteen löytää vain testailemalla.

Nakkien koostumuksessa ja maussa on paljon eroja riippuen valmistusaineista: herneproteiinipohjaisista vegenakeista tulee mielestäni lihaisimman oloinen nakkikastike, kunhan nakkeihin malttaa paistaa rapean pinnan pannulla. Tofupohjaiset nakit ovat koostumukseltaan usein hieman pehmeämpiä ja vehnägluteenista eli seitanista valmistetut puolestaan erityisen kiinteitä.

Uusia kasvisnakkituotteita tulee markkinoille yhtenään. Oman suosikin löytää testaamalla.

Nakkikastike tarjoillaan tietysti perunamuusin kyljessä, joka sekin valmistuu helposti kasvipohjaisista aineista, esimerkiksi kaurakermasta.

Lisää perunamuusin joukkoon runsaasti margariinia ja kuumenna kaurakerma ennen sen lisäämistä perunoiden sekaan, niin suussa sulava vegaaninen muusi hurmaa kaikki syöjät.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat