Kia Arpia ja Petra Wettenranta herkuttelevat ranskalaisella sipulikeitolla.

Vähän kyyneleitä, paljon makua

Ranskalaisen sipulikeiton teossa haastavin osuus on valtavan sipulimäärän pilkkominen kyyneleittä. Maun kannalta tärkein vaihe on sipulin karamellisointi.

Sipulikeiton syntytarinoita on useita: jopa kuningas Ludvig XV:tä on väitetty sen keksijäksi.

Sipulikeitto, joka tänä päivänä tunnetaan ranskalaisena klassikkona, kehitettiin kuitenkin 1600-luvulla Pariisin valtavalla les Halles -tukkualueella. Gratinée des Halles syntyi, kun keiton päälle raastettiin juustoa, joka gratinoitiin sulaksi. Tukkuhalleilla öisin avoinna olleet ravintolat tarjoilivat tuhtia keittoa ensin yöruoaksi alueelle eksyneille cabaret-juhlijoille, ja aamun sarastaessa aamiaiseksi alueen työläisille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat