Moni tarttuu kaupassa jäävuorisalaattiin, vaikka siinä ei ole juuri ravintoaineita – Tämä salaattipohja on parempi valinta

Ravintoaineilla kikkailun sijaan tärkeintä olisi tehdä kasvisten syömisestä itselleen helppoa, asiantuntijat painottavat.

Lisuke vai ateria? Terveellinen salaattiannos rakentuu muutamalla muistisäännöllä.

27.1. 10:20

Salaatin tiedetään olevan terveellinen lounas tai lisuke, mutta salaattiainesten välillä on eroja. Esimerkiksi vaaleat salaattipohjat eivät ole varsinaisia vitamiinipommeja.

”Jäävuorisalaatti ei ole ravintoarvoiltaan mikään huikein vihannes. Se on suurimmaksi osaksi vettä, ja energiantarpeen tai yksittäisen ravintoaineen tarpeen täyttäminen on sillä aika mahdotonta”, kertoo elintarviketieteen tutkijatohtori Henna Vepsäläinen Helsingin yliopistosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat