Kuulutko siihen ihmis­tyyppiin, joka himoitsee enemmän makeaa kuin suolaista? Professori kertoo, mistä piirre johtuu

Makumieltymyksiin vaikuttavat perimä ja ympäristö, mutta moni tekijä on vielä mysteeri.

Stressi, unenpuute tai tylsistyminen saattavat vaikuttaa suolaisen ja makean himoihin.

22.3. 7:00 | Päivitetty 22.3. 7:32

Hakeutuuko kätesi illanvietossa sipsi- vai karkkikulhoon? Valitsetko mieluummin palasen pullaa vai siivun pizzaa?

Moni osaa ehkä kertoa suosivansa enemmän joko suolaista tai makeaa. Selitys makumieltymyksille ei kuitenkaan ole yksinkertainen, kertoo Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden osaston professori Mari Sandell.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat