Tiktok-hitistä varioidut juustonuudelit ovat täydellistä lohturuokaa ja valmistuvat vain viidestä aineksesta 15 minuutissa

Nämä kolme reseptiä vaativat vain muutaman ainesosan ja vartin aikaa.

17.3. 2:00

Juustonuudelit, lohi-broccolinikuskus ja simpukat valmistuvat todella nopeasti ja vain muutamasta raaka-aineesta.

Jos rakastat juustoista pastakastiketta, niin pidät taatusti myös juustonuudeleista.

Tiktok-videopalvelussa hitiksi nousseessa pastassa kastikkeen muodostavat kermaan sulatettavat cheddar-juustoviipaleet. Oheinen resepti mukailee suosikkiohjetta, mutta tämän ruoan kastikkeeseen sekoitetaan viipaleiden sijaan valmista juustoraastetta pussista. Viitseliäs voi toki raastaa juuston itse ja käyttää erilaiset juustokannikat ja mozzarellan jämät jääkaapista.

Ohjeen nerokkuus piilee sen nopeudessa, sillä pikanuudelit valmistuvat nimensä mukaisesti salamavauhtia.

Juustonuudelit ovat lohturuokaa parhaimmillaan niihin päiviin, kun kotona ei ole juuri mitään. Kasviksia kaipaava voi sekoittaa joukkoon esimerkiksi herneitä, parsaa tai paistettuja herkkusieniä. Nuudeleihin sopii myös broileri, lohi tai katkaravut makulisäksi, jos niitä sattuu olemaan käsillä.

Kuulutko siihen joukkoon, jonka mielestä kalaa tulee kokattua ihan liian vähän? Syitä kalan karttamiselle on monia: joku karsastaa käryä, toisen mielestä käsittely tuntuu haastavalta ja työläältä tai valmistukseen tuntuu menevän ihan liikaa aikaa.

Ratkaisu kaikkiin kalaruokapulmiin on tässä: savulohella ja broccolinilla eli varsiparsakaalilla aateloitu kuskus. Se valmistuu käryttä kaupan valmiista lämminsavu- tai loimulohesta. Aikaa kuluu vain vartti eikä raaka-aineitakaan tarvita paljon.

Nopea ja muutamasta raaka-aineesta valmistuvan ruoka ei välttämättä tarkoita arkista ruokaa: Sinisimpukat ovat näyttävä herkku, joka valmistuu kuitenkin ällistyttävät helposti - ja nopeasti.

Simpukoiden käsittely vie hieman aikaa. Joissakin kaupoissa kalatiskin henkilökuntaa voi pyytää puhdistamaan simpukat valmiiksi, niin ne kypsyvät pöytään pikavauhtia.

Tuoreiden simpukoiden sijaan voi viiniin laittaa kylpemään myös valmiiksi keitetyt, pakastetut simpukat.

Tarjoa simpukat sellaisenaan tai kasta liemeen maalaisleipää. Kokeile myös simpukoita belgialaisittain eli ranskalaisten perunoiden kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat