Pääsiäisen pirtein kakku saa raikkautta appelsiinin lisäksi yllättävästä aineksesta

Pääsiäisen ajan leivonnaisiin makua ja mehevyyttä tuovat jogurtti, piimä ja tuorejuusto.

Näyttävä appelsiini-piimä-juustokakku on sopii paitsi pääsiäiseen myös muihin kevään juhliin.

31.3. 2:00

Pääsiäisen ajan herkuissa hapanmaitotuotteilla on erityinen paikka. Perinteisesti esimerkiksi pasha valmistettiin paaston ajalta säästyneistä raaka-aineista – kuten rahkasta tai smetanasta.

Hapanmaitotuotteet sopivat myös leivontaan. Ne tuovat raikasta makua, mehevyyttä ja kosteutta leivonnaisiin. Niiden avulla voi myös keventää leivonnaisia, sillä monista hapanmaitotuotteista löytyy myös vähärasvaisia tai rasvattomia versioita.

Näissä leivonnaisissa olen käyttänyt turkkilaista jogurttia ja piimää sekä italialaista tuorejuustoa, mascarponea. Jogurtti ja piimä hapatetaan maitohapon avulla, rasvainen mascarpone juoksutetaan usein sitruunahapon avulla.

Ja siinä missä jogurtti ja piimä raikastavat ja keventävät, mascarpone tuo mukanaan runsautta.

Auringonkeltaista sitruunakakkua keventää ja mehevöittää jogurtti. Väri kakkuun saadaan polentasta. Kostea kakku säilyy mainiosti useamman päivän ja sopii niin kahvin kaveriksi kuin tuhdin aterian raikkaaksi jälkiruoaksikin.

Sitruunainen jogurtti-polentakakku saa jäädä rakenteeltaan hieman kosteaksi.

Appelsiinista makunsa saava juustokakku raikastuu, kun tuorejuusto saa kaverikseen piimää.

Maitosuklaabrownie tyydyttää taatusti suklaanhimon.

Muhkea, pääsiäisen suklaakiintiön tyydyttävä brownie täytetään ja koristellaan suklaisella mascarponevaahdolla. Brownien taikina valmistuu ilman kummempia vatkaamisia vain sekoittamalla raaka-aineet yhteen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat