Valmista vapun rapea klassikkoherkku kotona: tällä reseptillä onnistut tippaleivissä varmasti

Tänä vappuna uppopaistetaan munkit, tippaleivät ja churrot.

Tippaleivät koristellaan tomusokerilla.

21.4. 2:00

Uppopaistetut leivonnaiset kuuluvat vappuun. Munkkien kaveriksi kuumaan öljyyn pääsevät tänä vappuna tippaleivät ja churrot.

Muista uppopaistamisessa varovaisuus: jos öljy kuumenee liiaksi, se voi leimahtaa. Tarkkaile siis öljyn lämpötilaa. Jos öljy leimahtaa, tukahduta palo kattilankannella. Älä käytä liesituuletinta, kun uppopaistat.

Tippaleipiä varten teen yleensä hieman paksumman taikinan kuin monet perinteiset reseptit ohjeistavat, sillä paksumpaa taikinaa on helpompaa käsitellä kuin löysempää ja juoksevampaa taikinaa.

Hyvin paistetun munkin tunnistaa munkin sivuun jäävästä vaaleammasta makuraidasta.

Mehevimmät munkit saa aikaiseksi, kun taikinan uskaltaa jättää hieman normaalia pullataikinaa pehmeämmäksi, malttaa vaivata taikinan huolellisesti sekä kohottaa munkit kunnolla ennen paistamista.

Hyvin valmistetun ja paistetun munkin tunnistaa munkin sivuun jäävästä vaaleammasta makuraidasta.

Samasta taikinasta saa leivottua niin pyöreät, hillolla täytettävät munkit kuin munkkirinkilätkin. Itse valmistan rinkilät samaan tapaan kuin pyöreät munkit, mutta tökkään niihin sormella reiän keskelle ja pyöräytän reikää vähän suuremmaksi.

Vapun kunniaksi churrot saavat tällä kertaa pintaansa raikasta vadelmasokeria.

Churrojen taikina tehdään tuulihattutaikinan tapaan. Perinteisesti churrojen pinta pyöritellään kanelisokerissa ja ne dipataan tummaan suklaakastikkeeseen.

Vapun kunniaksi churrot saavat tällä kertaa pintaansa raikasta vadelmasokeria ja dippaamista varten valmistetaan valkosuklaakastike.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat