HS maistoi hitiksi nousseet minisitruunat – ”Tuntui siltä kuin tekisi jotakin väärää”

Lemon snack -sitruunoiden kerrotaan toimivan hyvin välipalana, koska ne voi syödä sellaisenaan kuorien kanssa. HS:n maistelussa mielipiteet vaihtelivat.

Pienet Lemon snack -sitruunat ovat kooltaan noin kahden kirsikka­tomaatin kokoisia.

31.3. 12:47

Kuorineen päivineen syötävät minisitruunat ovat herättäneet mielenkiintoa sosiaalisessa mediassa viime viikkoina.

Videopalvelu Tiktokissa ovat levinneet videot, jossa käyttäjät maistavat ja kertovat oman mielipiteensä pienikokoisista sitruksista. Vastaanotto on ollut vaihtelevaa.

Kyseessä on Lemon snack -niminen minisitruuna, joka sopii tuottajan verkkosivujen mukaan ruoanlaittoon, mutta myös välipalana sellaisenaan.

Neljän pienen sitruunan kerrotaan olevan täynnä vitamiineja ja varmistavan riittävän päivittäisen antioksidanttiannoksen.

Uudet pikkusitruunat tulivat Suomessa helmikuussa myyntiin Lidleihin. Sesongin odotetaan kestävän huhtikuuhun saakka, Lidlin viestintä­päällikkö Pilvi-Sisko Riikonen kertoo.

Minisitruunojen somemaine ja kasvava suosio näkyy Riikosen mukaan myös tuotteen kysynnässä. Lidlissä myytävät Lemon snackit ovat peräisin Italiasta.

Myös HS testasi, miltä pienet sitruunat maistuvat.

Minisitruunaa kuvailtiin todella kirpeäksi, tujuksi ja ärhäkäksi.

Sitruunoita maistoivat viisi ruokatoimituksen jäsentä.

Ensinnäkin, hedelmät saivat kehuja söpöstä ulkomuodostaan: pienet sitruunat ovat suloinen näky. Ne todennäköisesti sopivat hyvin esimerkiksi jälkiruokien koristeluun tai pastan sekaan.

Siitä huolimatta sitruunan syöminen sellaisenaan, kuorineen kaikkineen, tuntui maistajista erikoiselta. Sitrukset on tavallisesti totuttu syömään ilman kuoria. Kuorien syöminen tuntui siltä kuin tekisi jotain väärin, eräs maistajista pohti.

”Ikinä en söisi loppuun, jos en olisi kuullut, että saa syödä. Tässä tuntee itsensä lapseksi, joka on mennyt syömään jotain, mitä ei ihmisravinnoksi ole tarkoitettu”, kuului yksi kommenteista.

Kuori dominoi makua ja taittaa osan hedelmän kirpeydestä.

Minisitruunaa kuvailtiin myös todella kirpeäksi, tujuksi ja ärhäkäksi.

Maistelussa todettiin kuitenkin, että kuori dominoi makua ja taittaa osan hedelmän kirpeydestä. Kuorta arvioitiin olevan todella paljon suhteessa hedelmälihaan. Myös pienien sitruunoiden suuri siemenmäärä yllätti.

Loppumakua osa kuvaili miellyttäväksi, toisille se toi mieleen saippuan.

Suuresta vitamiinilupauksesta huolimatta kukaan maistajista ei uskonut voivansa syödä sitruunoita yhtä enempää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat