Somessa kiertää vinkki, jolla avokadot saa säilymään tuoreen näköisinä viikkoja – Ruoka­virasto varoittaa listeria­riskistä

Vesisäilytyksessä listeriabakteeri voi siirtyä avokadon kuoresta hedelmän sisälle sen tyven kautta.

Neljän viikon vesisäilytyksen jälkeen avokadot näyttivät vielä tuoreilta. Tutkimusten mukaan niissä on silti listeriabakteerin riski.

8.4. 11:10

Videopalvelu Tiktokissa leviää vinkki avokadojen pitkäaikaiseen säilyttämiseen. Ruokaviraston mukaan neuvoon liittyy listeriabakteerin riski.

Vinkissä avokadojen kerrotaan säilyvän syömäkelpoisena jopa neljä viikkoa, kun ne laittaa vesiastiassa jääkaappiin.

HS testasi vinkkiä ja toden totta, avokadot näyttivät erinomaisilta vielä neljän viikon säilytyksen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat