Kreikan parhaat maut valloittavat pääsiäisaterialla – Herkullinen katkarapupannu aloittaa mutkattoman menun

Juhlapyhän aterialla maistuvat kirpeän raikas sitruuna, tuoreet yrtit, valkosipuli ja hunaja.

Katkarapupannu viimeistellään fetajuustolla.

7.4. 2:00

Pääsiäinen on vuoden tärkein uskonnollinen juhla Kreikassa. Paaston jälkeen ystävät ja sukulaiset kokoontuvat yhteiselle pääsiäisaterialle.

Oheinen menu tuo Kreikan parhaat maut suomalaiseen pääsiäispöytään. Alkuruoaksi paistettavassa katkarapupannussa maistuvat huhmaressa murskatut aniksen- ja fenkolinsiemenet, jotka antavat ruoalle miellyttävän kreikkalaisesta anisviinasta ouzosta tutun säväyksen.

Kun raaka-aineita on ruoassa suhteellisen vähän, niihin kannattaa panostaa. Valitse pannulle maukkaimmat tomaatit ja käytä vain tuoreita yrttejä ja laadukasta hyvänmakuista oliiviöljyä.

Maltillisesti jääkaapissa sulatetut jättikatkaravunpyrstöt pysyvät liemen joukossa mehevinä uunipaistosta huolimatta. Jos korvaat jättikatkaravunpyrstöt pienillä katkaravuilla, vähennä paistoaikaa. Loppusilauksen ruoalle tuo aito fetajuusto.

Kreikkalaisten pääsiäisaterialla pääruoaksi valmistetaan usein kokonainen lammas paistettujen perunoiden kanssa. Tässä menussa lampaan tilalla uunissa kypsyvät maukkaat broilerin koipireidet perunoiden ja munakoison kanssa. Reipas määrä sitruunaa, oregano ja rosmariini sekä valkosipuli tekevät mausta täydellisen.

Reseptin aromaattiset minisitruunat kypsyvät liemessä ihaniksi ja ne voi syödä kokonaan. Voit korvata minisitruunat luomusitruunasta leikatuilla lohkoilla. Älä unohda liemeen lorautettua viinietikkatilkkaa, sillä se terävöittää lientä sopivasti.

Sitruunainen kana lisukkeineen valmistuu näppärästi uunissa.

Rapeiksi paistuvista filotaikina-arkeista, jogurtista ja säilykeaprikooseista paistettu leivonnainen kruunaa aterian. Ohuen filotaikinan käsittely on mainettaan helpompaa, kunhan muistat pitää taikina-arkkeja peitettynä ennen voitelua ja vuokaan latomista. Kuivahtanut taikina repeilee helposti.

Valmista täyte paksusta rasvaisesta kreikkalaisesta tai turkkilaisesta jogurtista, niin mausta ja rakenteesta tulee juustokakkumaisen mehevä. Aprikoosi-jogurttipiiras maistuu parhaimmalta leivontapäivänä, kun se on saanut tekeytyä ensin viileässä.

Aprikoosi-jogurttipiiraan pohjana on rapeaa filotaikinaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat