HS:ssa on julkaistu torstaisin reseptejä jo puoli vuosisataa – Katso nostalgiset reseptit vuodesta 1972 lähtien

Vuonna 1977 kokattiin sillikiusausta, kasarilla possurisottoa mikrossa. Kokosimme yhteen Ruokatorstain reseptejä viimeisen 50 vuoden varrelta.

16.4. 7:00

Helsingin Sanomien ensimmäinen Ruokatorstai ilmestyi pääsiäisenä vuonna 1972 eli 50 vuotta sitten.

Siitä lähtien Helsingin Sanomissa on torstaisin varattu lehdestä tilaa ruoka-aiheisille jutuille, resepteille ja ravintola-arvioille.

”Kun Ruokatorstai syntyi, vuosikymmen tulvi värejä. Birger Kaipianen loi Paratiisi-sarjan ja Marimekko suorastaan mässäili kankaiden väreillä ja kuvioilla”, muisteli Ruokatorstaissa sen ilmestymisvuodesta lähtien työskennellyt toimittaja Eeva Salonen vuonna 2002.

Silloinen pääjuttu kehotti pitämään ovet avoinna vieraille pääsiäissunnuntaina.

Seisovan pöydän menu sisälsi sillejä, keitettyjä munia, vasikanpaistia ja kakkukahvit. Sivuilla vertailtiin myös hintoja, keiteltiin ja maalattiin pääsiäismunia. Herkutteluun liittyi myös vakava varoitus: "Syökää vain, mutta juoskaa henkenne edestä."

Ruokatorstain kaikkien aikojen ensimmäinen viinitesti tehtiin vuonna 1973. Salonen muisteli, että kallis Bordeaux ei erottunut kuuden hinnaltaan edullisen viinin joukosta, mutta kotimainen marjaviini tunnistettiin.

Juhlavuoden kunniaksi HS kokosi yhteen reseptejä jokaiselta Ruokatorstain vuodelta.

Valitse alla olevasta koneesta haluamasi vuosi ja nauti nostalgiasta Ruokatorstain reseptien parissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat