Karitsan paahtopaisti on täsmäresepti bordeaux-viinin pariksi

Roseeksi jätetty liha pehmentää viinin tanniinien makua.

Paahtopaistien täytteenä on vuohenjuustoa.

14.4. 2:00 | Päivitetty 14.4. 6:59

Karitsan paahtopaisteista on tullut yhä suositumpi valinta pääsiäisen pääruoaksi. Eikä ihme, sillä pienet paistit on helppo kypsentää meheviksi. Lisäksi niistä voi valmistaa juuri sopivan määrän ruokaa. Yksi paisti riittää yhdelle tai kahdelle riippuen siitä, mitä muuta pääsiäispöydässä on tarjolla.

Juhlaa varten karitsan paahtopaistit täytetään vuohenjuustolla. Parhaiten tarkoitukseen sopii tavallinen, tangosta leikattu vuohenjuusto, sillä se pysyy karitsan sisällä pehmeää vuohentuorejuustoa paremmin.

Mukaan sekoitetaan mauksi valkosipulia ja yrttejä.

Paistit kypsennetään kahdessa vaiheessa: ensin niiden pinta ruskistetaan pannulla, minkä jälkeen paistit saavat kypsyä vielä hetken uunissa. Vetäydyttyään paistit ovat valmiita leikattaviksi.

Reilusti roseeksi jätetty liha on mainio pari tanniiniselle punaviinille, sillä se pehmentää viinin tanniinien karvasta makua, jolloin viinin aromit pääsevät paremmin esille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat