Tämä äitienpäiväkakku valmistuu vartissa – Kekseliäs idea varmistaa sen, että kakku onnistuu ihan jokaiselta

Keväinen mozzarellasalaatti, uunilohi ja helppo jäätelökakku muodostavat menun, jonka valmistamiseen riittää vähempikin ruoanlaittokokemus.

Kakun koristelussa voi päästää luovuuden valloilleen.

5.5. 2:00 | Päivitetty 5.5. 7:15

Äitienpäivä, mutta myös valmistujaiset, lämpenevät ilmat, aurinko, vapaapäivä. Keväällä on monta hyvää syytä herkutella. Kokkaa helppo kolmen ruokalajin ateria juhlan kunniaksi tai ihan vain siksi, että arkeen on ihana saada kultareunaa.

Keväinen mozzarellasalaatti aloittaa äitienpäiväaterian.

mozzarellasalaatti on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihastuttava ruoka. Pue perinteinen tomaatti-mozzarellasalaatti keväiseen asuun ja vaihda tomaatit vihreisiin kasviksiin.

Salaatin joukkoon voit sekoitella saatavuuden mukaan erilaisia makupaloja, kuten parsaa, herneenpalkoja, avokadoa tai vaikkapa varsiparsakaalia eli broccoliinia.

Balsamiviinietikan sijaan kastikkeeksi surautetaan yrttiöljy. Vihreät kasvikset ovat kiitollisia yhdistettäviä niin basilikaan, lehtipersiljaan kuin minttuunkin. Voit myös lisätä erilaisia yrttejä.

Puhvelinmaidosta valmistettu mozzarella on nappivalinta juustoksi, mutta jos burrataa on saatavilla, se käy mainiosti kasvisten makuun.

Uunilohen kaveriksi tehdään muusia, jota maustavat yrtit ja sitruuna.

Lempeä uunilohi ja yrteillä pilkutettu perunamuusi maistuvat kaikille. Lohi sipaistaan hunajalla ja päälle laitetaan vielä voita – ne antavat kalan pintaan hieman väriä uunipaiston aikana. Kalan voi tarjota joko tuttuun tyyliin isompana viipaleina tai sitten irrotella pienemmiksi paloiksi, kuten kuvassa.

Kalan kaveriksi sekoitetaan piparjuurella ryyditetty ranskankerma, joka ryhdistää annoksen mietoa makua. Viimeinen silaus annokselle syntyy pikamarinoitujen punasipulien ansiosta. Jos uunilohi tuntuu ajatuksena hieman liian arkiselta, niin juhlista annosta kauniin oranssilla mädillä.

Hauskan kerroskakun saat kasattua nelikulmaisista keksijäätelöistä. Levitä väliin ja pinnalle kermavaahtoa ja anna koristelussa mielikuvituksen laukata!

Varaa kulhoihin kaikenlaisia herkkuja, kuten keksejä, vaahtokarkkeja, marjoja, suklaata ja anna perheen juniorijaoston ottaa vetovastuu kakun viimeistelystä. Ripottele päälle vielä koristerakeita tai macaroneja, niin kevään helpoin kakku on valmis.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat