Näistä miso­marinoiduista sieni­vartaista ei puutu umamia – Herkulliset vege­ruoat tuovat vaihtelua grilliin

Herkullisimmat kesäruoat valmistuvat romanesco-kaalista, osterivinokassienistä ja korealaisella bbq-marinadilla maustetusta tofusta.

Osterivinokasvartaisiin kannattaa valita melko pienikokoisia sieniä.

9.6. 2:00 | Päivitetty 9.6. 12:53

Kasvisruokaa ei kannata turhaan pitää grillatessakaan pelkkien lisukkeiden asemassa. Kesän herkullisimmat grillattavat syntyvät romanesco-kaalista, koostumukseltaan ihanan lihaisista osterivinokas-sienistä ja herkullisen tulisella korealaisella bbq-marinadilla maustetusta tofusta.

Aasialaishenkisillä marinadeilla ja lisukkeilla höystetyissä vegegrillattavissa on runsaasti makua. Ja nämä herkut sopivat grillattavaksi pitkin kesää: romanesco-kaalia alkaa saada myös kotimaisena heinäkuusta alkaen ja kotimaisia osterivinokkaitakin saa kaupoista ympäri vuoden.

Koostumukseltaan lihaisan kiinteät kuningasosterivinokkaat saavat päälleen herkullisen misomarinadin. Tästä ruokalajista ei puutu umamia.

Osterivinokasvartaisiin kannattaa valita mahdollisuuksien mukaan melko pienikokoisia sieniä. Ne kypsyvät nopeammin ja on helpompi grillata vartaissa. Jos kaupasta löytyy vain isompia sieniä, voit halkaista ne ennen vartaisiin pujottamista.

Muhkeina pihveinä grillattu romanesco tarjoillaan gremolata-yrttikastikkeen kanssa.

Romanesco on kukkakaalin muunnelma, joka ihastuttaa kauniilla muodollaan. Muhkeina pihveinä grillattu romanesco tarjoillaan gremolata-yrttikastikkeen kanssa, jonka voi tehdä perinteisen persiljan sijaan myös korianterista.

Halutessasi voit tehdä tämän reseptin myös tavallisesta kukkakaalista.

Grillatut tofut viimeistellään tuoreella korianterilla.

Korealainen fermentoitu gochujang-chilitahna on täyteläisen makuista ja sopii loistavasti grillauskastikkeiden maustamiseen.

Tofu imee kastikkeen maut hyvin itseensä, kunhan muistat rauhassa valuttaa tofun painon alla. Gochujang-tahnaa löytyy nykyään helposti isommista ruokakaupoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat