Pasilan veturi­tallien tilaus­ravintola avautui kaikelle kansalle – "Jopa tarjoilija utelee yllättyneenä, miten olemme löytäneet paikalle"

Pasilan veturitallien ravintolan puitteet ovat häkellyttävän komeat.

Veturitallien ravintolaan mahtuu jopa 500 asiakasta.

9.5. 19:00

Pikatesti

Ravintola Veturitallit

Missä? Veturitallinkuja 34.

Milloin? Ma 11–16, ti–la 11–23.

Paljonko? Lounas (ma–pe 11–14) 10–12,50 e. À la carte -ruuat 9–23,20 e, jälkiruuat 5,80–8,80 e.

Esteetön? Kyllä.

Nouto tai kuljetus? Nouto.

Keski-Pasilan vanhojen veturitallien tulevaisuus on vaikuttanut sekavalta.

Triplan eteläpuolelle Itä- ja Länsi-Pasilan väliin jäävästä historiallisesta alueesta lupailtiin ensin jonkinlaista epävirkamiesmäisen ”itsekseen kehittyvää” keidasta, jossa olisi voinut järjestää vaikkapa yöllisiä keikkoja.

Lue lisää: Pasilaan suunnitellaan nyt ”itsekseen kehittyvää” Triplan täydellistä vastakohtaa

Kaupunkiympäristölautakunta palautti suunnitelmat odotetusti takaisin valmisteluun. Jospa sittenkin lisää asuntoja ja työpaikkoja pelkän temmellyksen sijaan?

Edesmenneen Sture 21 -ravintolan pitäjä Juha Pettersson on pyörittänyt runsaan sadan vuoden taakse juontavassa Museoviraston suojelukohteessa tilausravintolaa 1990-luvun lopulta. Viime heinäkuussa ravintola avautui kaikelle kansalle.

Puitteet ovat häkellyttävän komeat valkoiseksi maalattujen tiiliseinien ja kaariaukkojen koristamassa hallissa, joka vetää jopa 500 asiakasta. Ei ihme, että paikka on hääjuhlaseurueiden suosiossa.

Pettersson haaveilee järjestävänsä upealla teollisella pihamaalla festivaalia, tuulipukudiskoa, lavatansseja sekä boulebar-konseptia, jossa petankkikuulaa voi heittää oluenjuonnin lomassa.

Vanhat veturitallit ovat vain kivenheiton päässä Triplan kauppakeskuksesta.

Toukokuisena tiistai-iltana olemme ravintolan ainoat asiakkaat, mikä aiheuttaa avarassa salissa oudon tunnelman. Jopa tarjoilija utelee yllättyneen oloisena, miten olemme löytäneet paikalle.

Ruokalista on vaihtunut samana päivänä, minkä vuoksi tarjoilija luettelee annosvaihtoehdot kännykästä. Mutkattoman ronskissa ja perinteikkäässä tarjonnassa löytyy muun muassa lihapullia, parilapihviä, burgeria, lohikeittoa ja pastaa.

”Oman rahan paikka”, pitäjä luonnehtii ja kertoo toivovansa ravintolasta lähialueen olohuonetta.

Kermainen lohikeitto johdattaa illallisen yllätyksettömiin makuihin. Sopassa ei ole vikaa, mutta tuiki tavallisena se muistuttaa tylsää kotikeittoa. Ravintolassa kaipaan rohkeampaa otetta.

Carbonara-pastaan ei ole sotkettu sentään kermaa kuten Suomessa usein. Tulos muistuttaa kuitenkin oudosti pyttipannua. Munaa, pekonia ja juustoa sisältävä annos on kuiva ja niin pippurinen, että carbonaran sijaan voisi kuvitella haarukoivansa överiksi maustettua cacio e pepe -pastaa.

Ukko-Pekaksi junateeman mukaan ristitty burgeriannos on kookas. Tervehdin ilolla sämpylän sisältä paljastuvaa coleslaw-kaalisalaattia ja isoja maustekurkkuviipaleita. Savujuustolla viimeistelty kokonaisuus maistuu silti lähinnä keskinkertaiselta. Lisukeranskalaiset ovat teollisen vaisuja.

Ukko-Pekka -burger ja carbonara-pasta.

Koekerran perusteella kannustan saapumaan ravintolaan kauniina kesäiltana terassioluelle nauttimaan harvinaislaatuisen hienosta miljööstä ja rapistuneen romanttisesta tunnelmasta.

Aurinko kuulemma paistaa kaupunkiviljelmien koristamalle varikkoalueelle koko iltapäivän pitkälle loppuiltaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat