Moni korvaa jauhe­lihan nykyään kasvi­pohjaisella versiolla – Ravitsemus­terapeutti kävi läpi kahdeksan tuotetta ja löysi isoja eroja

Jauhelihaa jäljittelevät kasvipohjaiset vegejauhikset ovat helppo tapa vähentää lihan käyttöä.

Ravitsemusterapeutti vertaili kasvispohjaisia jauhelihan korvikkeita.

11.5. 11:00 | Päivitetty 11.5. 16:09

Ihminen ei tarvitse lihaa elääkseen, ja liiallisella punaisen lihan syömisellä on terveydelle haitallisia vaikutuksia. Monessa perheessä arkiruoan perusraaka-aine jauheliha onkin jo korvattu kasvipohjaisilla ”vegejauhiksilla”.

Yleisesti tunnetuin punaisen lihan terveyshaitta ovat kovat eli tyydyttyneet rasvat. Jos vaihtaa punaisen lihan kasvipohjaiseen tuotteeseen pienentääkseen sydän- ja verisuonitaudin riskiä, on syytä tarkistaa, että vegejauhiksessa tosiaan on vähemmän ja parempaa rasvaa kuin aiemmin käytetyssä jauhelihassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat