Tässä on kesän paras puuro – Sen salaisuutena on trendikäs tahna, jonka ansiosta kaura­puurosta tulee brunssillekin kelpaava herkku

Murustele keksit crumbleen, sekoita jäätelön joukkoon tai tee niistä tahna, joka juhlistaa arkisen puuron viikonloppuun sopivaksi.

Herkuilla päällystetty puuro maistuu brunssillakin.

4.8. 2:00 | Päivitetty 4.8. 11:17

Tunnetko jo Cookie butterin eli keksivoin, jota myös keksitahnaksi kutsutaan? Se on maanpähkinävoin väristä ja paksuista herkkutahnaa, joka valmistetaan nimensä mukaisesti mausteisista kekseistä, voista ja kondensoidusta maidosta.

Keksitahna sopii puuron päälle, mutta myös esimerkiksi paahtoleivälle, pannarin tai lettujen kanssa kaveriksi tai vaikkapa jäätelön kyytipojaksi.

Keksitahna on monikäyttöistä. Se sopii esimerkiksi paahtoleivän päälle levitettäväksi, pannarin tai lettujen päälle hillon sijaan tarjottavaksi tai vaikkapa jäätelön kyytipojaksi.

Tahna maistuu ihanalta myös yllättävämmässä osoitteessa eli kaurapuuron päällä. Puuro valmistetaan tuorepuurosta tutulla yön yli -tekniikalla, eli hiutaleet kylpevät tuntikausia kauramaidossa jääkaapissa. Aamulla turvonneet hiutaleet nesteineen kumotaan kattilaan ja keitetään muutama minuutti.

Lopputuloksena syntyy lempeänmakuinen puuro, jonka keksitahna aateloi viikonloppubrunssille tai loma-aamuun sopivaksi arjen luksukseksi.

Crumble on helppo tehdä.

keksit ovat muutenkin erinomaisia herkkujen aineksia.

Kun paketin pohjalta löytyy muutama keksi, omenainen crumble syntyy nopeasti. Crumblet ja muut paistokset ovat mahtavia niihin tilanteisiin, kun tekisi jotain makeaa mieli, muttei oikein huvittaisi leipoa piirakkaa. Paistokseen lastataan pohjalle omenapalat, ja ne hunnutetaan sokerista, jauhoista ja keksimuruista tehdyllä seoksella.

Lopputulos maistuu hyvältä sellaisenaan – mutta vielä paremmalta vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Keksimurut antavat mukavaa rapeutta ja kanelista makua jäätelöön.

Hellepäivien ihanin jälkiruoka on itseoikeutetusti jäätelö. Juustokakun makuinen jäätelö valmistuu ilman jätskikonetta. Jäätelö saa terää tuorejuustosta ja punaherukoista. Keksimurut antavat mukavaa rapeutta ja kanelista makua jäätelöön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat