Näillä vinkeillä keität juhannus­pöytään täydelliset varhais­perunat

Varhaisperunaa, silliä, voita ja tilliä: siinä ovat Bella Tablen Kia Arpian ja Petra Wettenrannan juhannusmenun tärkeimmät ainekset.

Bella table -ruokayhteisön Kia Arpia ja Petra Wettenranta valitsevat perunakattilaansa joko Annabellea tai klassista siikliä.

| Päivitetty

Kotimainen varhaisperuna on kiistatta juhannuspöydän rakastetuin ruoka.

Uudeksi perunaksi usein kutsuttu varhaisperuna on alkukesästä nostettu keskenkasvuinen peruna. Niissä on ohut kehittymätön kuori, jonka vuoksi ne kannattaa syödä mahdollisimman pian nostosta. Juuri maasta nostetuista perunoista kuori lähtee käsin hieromalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat