Täydellinen mansikkakakku vaatii yhden yllättävän elementin – Tällä ohjeella teet huumaavan kesäkakun

Näillä kolmella reseptillä teet tuoreista mansikoista huumaavat kesäherkut, kun pistaasi, anis ja seljankukka herättävät mansikoiden parhaat puolet esiin.

Pähkinäinen ja hivenen kermainen pistaasi sopii raikkaan mansikan kaveriksi.

30.6. 2:00 | Päivitetty 30.6. 8:01

Kotimainen mansikka maistuu mielestäni herkullisimmalta tuoreena ja mahdollisimman vähän käsiteltynä.

Näissä mansikkaresepteissä mansikat pääsevät esille hurmaavien kesäisten makuparien kavereina. Anis, pistaasi ja seljankukka herättelevät mansikoiden parhaat puolet esiin.

Mansikka-pistaasikakun pohjassa ei säästellä pistaasin määrässä. Omintakeisen makuinen, pähkinäinen ja hivenen kermainen pistaasi sopii raikkaan mansikan kaveriksi. Yhdessä ne tasapainottavat toisiaan.

Pirteän vihreä kakkupohja päällystetään kermavaahdolla, jota tukevoittaa ranskankerma. Kakku kruunataan viipaloiduilla mansikoilla. Kakkupohjan voi valmistaa etukäteen – ja vaikkapa pakastaa. Kakun päällystäminen ja koristelu kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua.

Hivenen hapokas seljankukka piristää makeiden mansikoiden ja kerman liittoa triflessä.

Mansikkatrifle maustetaan seljankukkamehusta valmistetulla hyytelöllä. Pirteä, kepeä ja hivenen hapokas seljankukka piristää makeiden mansikoiden ja kerman liittoa triflessä.

Trifleen käytetään kaupan valmista kakkupohjaa, mutta toki pohjan voi tehdä itsekin: sellaiseksi sopii vaikka pieni kääretorttupohja.

Myös kakkupohja kostutetaan seljankukkamehulla. Triflen muut kerrokset rakentuvat mehevistä mansikoista, vaniljakreemikermasta ja kermavaahdosta.

Aniksen hivenen lakritsimainen maku mehevöittää makeaa mansikkaa.

Raikkaassa pannacotassa maistuu häivähdys anista. Anis ja mansikka ovat mainio pari, sillä aniksen hivenen lakritsimainen raikas maku ryhdistää ja mehevöittää makeaa mansikkaa.

Pannacotta kevennetään maidolla ja tarjoillaan mansikoiden kanssa. Mansikat maistuvat sellaisenaan, mehustettuna pienellä tupsauksella tomusokeria tai ne voidaan soseuttaa. Tässä pannacottassa on juuri sen verran liivatetta, että se hyytyy lasissa. Jos haluat tehdä kumottavan pannacotan, lisää liivatteen määrää yhdellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat