1
pieni kokonainen valkosipuli
1
rkl rypsiöljyä
2
rkl kuorellisia seesaminsiemeniä
½
dl rypsiöljyä
3
rkl seesaminsiemenöljyä
1
rkl soijakastiketta
2
rkl chilihiutaleita
1
tl suolaa
1
tl sokeria
1
tl rouhittua mustapippuria
■ Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi.
■ Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja seesaminsiemenet. Paista sekoitellen, kunnes valkosipulit ovat kullanruskeita ja rapeita. Kaada seos heti kulhoon.
■ Mittaa joukkoon rypsiöljy, seesaminsiemenöljy, soijakastike, chilihiutaleet, suola, sokeri ja mustapippuri. Chili-seesaminsiemenöljy säilyy jääkaapissa 4 viikkoa.
Resepti: Suvi Rüster