Tulinen valkosipuli-seesaminsiemenöljy

Öljyä voi pirskotella esimerkiksi pastan joukkoon, salaatille, grillatuille kasviksille, katkaravuille tai broilerille. Öljy maistuu erinomaiselta myös grillimaissin kanssa.

16.6. 2:00
Määränoin 1 dl
Valmistusaika15 min
  • 1

    pieni kokonainen valkosipuli

  • 1

    rkl rypsiöljyä

  • 2

    rkl kuorellisia seesaminsiemeniä

  • ½

    dl rypsiöljyä

  • 3

    rkl seesaminsiemenöljyä

  • 1

    rkl soijakastiketta

  • 2

    rkl chilihiutaleita

  • 1

    tl suolaa

  • 1

    tl sokeria

  • 1

    tl rouhittua mustapippuria

■ Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi.

■ Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja seesaminsiemenet. Paista sekoitellen, kunnes valkosipulit ovat kullanruskeita ja rapeita. Kaada seos heti kulhoon.

■ Mittaa joukkoon rypsiöljy, seesaminsiemenöljy, soijakastike, chilihiutaleet, suola, sokeri ja mustapippuri. Chili-seesaminsiemenöljy säilyy jääkaapissa 4 viikkoa.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat