Suolasitruunakastike

Kastikkeella voi viimeistellä esimerkiksi grillatun kalan, kasvikset tai broilerin. Sekoittamalla sitä öljyn kanssa suolasitruunakastikkeesta saa herkullisen salaattikastikkeen.

16.6. 2:00
Määränoin 2 dl
Valmistusaika20 min + tekeytyminen 1 vrk
  • 2

    luomusitruunaa

  • 1

    luomulime

  • 1

    sitruunaruoho

  • 4

    rkl sokeria

  • 2

    tl hienoa merisuolaa

■ Pese sitruuna ja lime lämpimällä vedellä. Raasta kuoret. Leikkaa sitruunoista ja limestä valkoiset kalvot veitsellä pois, irrota siemenkalvoista hedelmälihat.

■ Poista sitruunaruohosta kanta ja kuivahtaneet kuorikerrokset, hienonna noin 5 sentin pätkä mehevää ruohoa.

■ Murskaa haarukalla kulhossa sitruunoiden ja limen hedelmälihat. Lisää kuoriraasteet, sitruunaruoho, sokeri ja suola. Sekoita ainekset.

■ Kaada kastike puhtaaseen lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Suolasitruunakastike säilyy jääkaapissa 2–4 viikkoa.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat