2
luomusitruunaa
1
luomulime
1
sitruunaruoho
4
rkl sokeria
2
tl hienoa merisuolaa
■ Pese sitruuna ja lime lämpimällä vedellä. Raasta kuoret. Leikkaa sitruunoista ja limestä valkoiset kalvot veitsellä pois, irrota siemenkalvoista hedelmälihat.
■ Poista sitruunaruohosta kanta ja kuivahtaneet kuorikerrokset, hienonna noin 5 sentin pätkä mehevää ruohoa.
■ Murskaa haarukalla kulhossa sitruunoiden ja limen hedelmälihat. Lisää kuoriraasteet, sitruunaruoho, sokeri ja suola. Sekoita ainekset.
■ Kaada kastike puhtaaseen lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan. Suolasitruunakastike säilyy jääkaapissa 2–4 viikkoa.
Resepti: Suvi Rüster