Briejuustojen makutestissä yksi nousi ylitse muiden

Pehmeä ja mieto briejuusto on varma valinta aamiaiscroissantin väliin tai mansikoiden seuraan. Vaikka markettibriet ovat melko samankaltaisia, makueroja löytyy.

Valkohomejuustoissa on valinnanvaraa aina miedoista juustokiekoista maukkaisiin kiilapaloihin.

15.7. 7:00

Marketin juustohyllyillä on ruuhkaa. Pelkästään valmiiksi käärittyjä valkohomejuustoja löytyy toistakymmentä erilaista. Mikä joukosta kannattaa poimia aamiaiscroissantien seuraan?

Testasimme ruokakaupoissa yleisimmin saatavilla olevat brie-tyyppiset valkohomejuustot. Testissä ei ollut mukana alkuperäsuojattuja Brie de Meaux -juustoja, vaan kaikki testatut briet olivat maultaan mietoja.

Kaikki juustot oli valmistettu pastöroidusta lehmänmaidosta. Mukana oli niin kiilapaloja, isoja kuin pieniäkin kiekkoja. Tuotteiden rasvapitoisuus vaihteli 28 ja 43 prosentin välillä.

Tuotteiden joukosta valittiin kuusi parasta. Nämä juustot olivat maultaan luonteikkaita ja herkullisia. Rakenne oli pehmeä tai muuten mielenkiintoinen. Tuoksu vaihteli miedosta hieman pistävään.

Ykköseksi valittu brie oli raadin mielestä ylivoimainen. Juustossa oli eniten makua ja pehmein rakenne. Voimakkuudestaan huolimatta se oli oikeassa seurassa lempeiden ja helppojen valkohomejuustojen joukossa. Ulkonäöltään tämä kiilapala muistutti eniten ranskalaista artesaanijuustoa.

Joidenkin kuuden parhaan ulkopuolelle jääneiden valkohomejuustojen välille oli vaikeaa löytää eroa. Kaikki testissä maistetut juustot olivat kuitenkin laadukkaan oloisia ja maultaan hyviä.

Raadissa olivat ruokatoimittajat Katja Bäcksbacka, Tuuli Kanerva, Katja Nordlund ja Emilia Kolari HS:n ruokatoimituksesta. Testi toteutettiin sokkotestinä siten, että maistajat eivät tienneet, mitä juustoja oli maisteltavana. Juustot temperoitiin ennen maistamista.

NÄMÄ MAISTOIMME MYÖS: Castello Extra Creamy Brie, Chêne d’argent, Coeur de Lion, Helsingin Meijeriliike Linnunlaulu valkohomejuusto, Pirkka Brie valkohomejuusto, Président le Brie ja Wernersson Kolibrie.

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat