1
ohut raparperinvarsi
1
tuore jalapeno
1
punainen kesäsipuli
1
lime
180 g
matjessillifileitä
0,5 dl
etikkaa
1 dl
sokeria
1,5 dl
vettä
■ Pese raparperi ja jalapeno. Hienonna molemmat ohuiksi viipaleiksi.
■ Lisää etikka, sokeri ja vesi kasariin ja kiehauta kunnes sokeri on lionnut. Ota kasari pois lämmöltä ja sekoita raparperi ja jalapeno liemeen. Jäähdytä.
■ Huuhtele matjessillifileitä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa viipaleiksi.
■ Hienonna kesäsipuli vihreään varteen asti. Lisää silli ja kesäsipuli jäähtyneeseen liemeen ja purista joukkoon lime.
■ Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Resepti: Kia Arpia ja Petra Wettenranta