Raparperi-jalapenosilli

Kirpeä ja tulinen raparperi-jalapenosilli on sekoitusta vaille valmis, mutta paranee vain seuraavaan päivään.

Määränoin neljä annosta
Valmistusaika30 min + 2 h maustuminen
  • 1

    ohut raparperinvarsi

  • 1

    tuore jalapeno

  • 1

    punainen kesäsipuli

  • 1

    lime

  • 180 g

    matjessillifileitä

  • 0,5 dl

    etikkaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 1,5 dl

    vettä

■ Pese raparperi ja jalapeno. Hienonna molemmat ohuiksi viipaleiksi.

■ Lisää etikka, sokeri ja vesi kasariin ja kiehauta kunnes sokeri on lionnut. Ota kasari pois lämmöltä ja sekoita raparperi ja jalapeno liemeen. Jäähdytä.

■ Huuhtele matjessillifileitä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa viipaleiksi.

■ Hienonna kesäsipuli vihreään varteen asti. Lisää silli ja kesäsipuli jäähtyneeseen liemeen ja purista joukkoon lime.

■ Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Resepti: Kia Arpia ja Petra Wettenranta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat