Smetanasilli

Smetanasilli on Bella table-ruokayhteisön Kia Arpian suvun reseptiaarre. Sitä nautitaan pitkin vuotta, ainakin vappuna, juhannuksena ja jouluna. Sitä kutsutaan “sillivihaajan silliksi”, sillä kyseisellä reseptillä on käännytetty paljon epäileviä puolelleen.

Määränoin 4 annosta
Valmistusaika5 min + 2 h maustuminen
  • 120 g

    smetanaa

  • ½

    ruukku ruohosipulia

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 180 g

    matjessillifileitä

  • mustapippuria

■ Hienonna matjessilli pieneksi kuutioksi kulhoon. Lusikoi päälle smetana.

■ Hienonna valkosipulinkynsi ja ruohosipuli ja lisää joukkoon. Rouhi päälle reilusti mustapippuria ja sekoita.

■ Anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla.

Resepti: Kia Arpia ja Petra Wettenranta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat